Gå til indholdBøger / faglitteratur

Skæld mindre ud


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

206 sider: ill.

Udgivet

2007

Ophav

Erik Sigsgaard(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

Hvor samme forfatters bog Skældud, 2002 var henvendt til pædagoger, så er denne pendant henvendt til forældre, der ønsker at ændre og reflektere over egen adfærd over for deres børn.

Den gamle pædagog Erik Sigsgaard er kendt for at tage udgangspunkt i barnet. Han er som udgangspunkt på barnets side. Han forsøger i denne bog at illustrere for forældre, hvordan man tit ender i uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, hvor skældud og forbud er dagens dagsorden og bliver en dårlig vane. Hvor teorier ofte belyses ved hjælp af eksempler, så ændrer bogen rækkefølgen. Her er det et væld af eksempler fra forfatterens lange karriere og private liv med børn, der skaber de overordnede linjer og spor. Han giver gode råd til, hvordan dagligdags situationer kan håndteres anderledes, så børnenes motiver forstås, ikke som noget negativt, men som et udslag af barnets begrebsverden. ES beskriver, hvordan det at få skældud virker på børn. Det er en bog, der graver et spadestik dybere end de mange "how to do" anvisninger, vi ser et væld af. Bogen postulerer ikke, at det er nemt, men forsøger at skabe fundamentet for en bredere forståelse for børn og deres handlingsmønstre.

Kan bedst sammenlignes med forfatterens egen Skældud fra 2002.

En bog, der er fundamentalt anderledes end mange andre børneopdragelsesbøger, og som på grund af forfatterens vinkel på børn godt kan gå hen og blive lige så efterspurgt som forfatterens øvrige bøger.


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2007

af

af

Lone Nørgaard

d. 29. okt. 2007


Politiken

d. 10. nov. 2007

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 10. nov. 2007Informationer og udgaver

2007

Bog

Erik Sigsgaard

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2007

Bog

Erik Sigsgaard

Hans Reitzel, 1. udgave

2019

Ebog

Erik Sigsgaard

Hans Reitzels Forlag

2013

Ebog

Erik Sigsgaard

Nota

2008

Lydbog (net)

indlæser: Niels Vigild

Danmarks Blindebibliotek