Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Skæbneportrætter : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

228 sider

Udgivet

2020

Genre og formnoveller, erotiske romaner, eventyrlige fortællinger, samfundsskildringer
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Noveller. Fortællinger om vendepunkter, seksualitet, venskaber, tab og sorg, der viser hvordan livets pludselige indfald og tilfældige møder, kan forme en skæbne på godt og ondt, især når det gælder kærlighedens amorøse forviklinger


Indhold

  • Alf

  • Amor

  • Annabell

  • Barbara

  • Blomsterbarnet

  • Fanny

  • Farfar

  • Inge-Lene

  • Johannes

  • Lennard


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 24. mar. 2020

Noveller om relationer, vendepunkter, seksualitet, tab og sorg. Novellerne viser, hvordan livets pludselige indfald og tilfældige møder kan forme en skæbne på godt og ondt. Til modne novellelæsere, der godt kan klare lettere grafisk seksuelle beskrivelser.

Ofte er det kærlighedens amourøse forviklinger og de kødelige lyster, der er omdrejningspunktet i disse noveller. De fleste af historierne foregår 30-40 år tilbage i tiden, hvor vi bl.a. får ganske grafiske udlevelser af sexlivet på en baggrund af opblomstring af frisind og ungdomsoprør. Guden Amor optræder i enkelt novelle og skaber furore, men udover kærligheden som tema, får vi også fortællinger om venner og drømme, en 90-årig kvindes erindringer, alderdommens byrder, en 12-årig piges fantasier, en skæbnesvanger ferietur og et ditto middagsselskab, voksenmobning og en datters ærlige portræt af sin fader. Aase Paaskesen Schmidt har tidligere udgivet billedromanerne om "Himmelbanden", se fx HimmelbandenHimmelbanden - Zeus i tornerosesøvn.

Schmidts fortælleglæde fornægter sig ikke og i flere af novellerne efterlades man med ønske om en større udfoldelse af historierne, der ofte synes at ende abrupt. Forsiden viser en æske chokolade, som får en til at tænke på Forrest Gumps udsagn om, at i livet ved ingen hvad man får. I al fald er det fornøjeligt at følge personernes pludselige vendepunkter.

Novellerne i En duft af appelsinÅh Lunargatan


og Åh Lunargatan har også det erotiske, relationer og livsfaser som temaerNovellerne i En duft af appelsin og har også det erotiske, relationer og livsfaser som temaer.Informationer og udgaver

2020

Bog

Aase Paaskesen Schmidt (f. 1950)

mellemgaard, 1. udgave

2020

E-bog

Aase Paaskesen Schmidt (f. 1950)

mellemgaard