Gå til indholdSkæbnens blå tråde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

479 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Anmeldelser (3)


15. okt. 2021

Året er 1902 og Astrid Heknes søn, Jehans, er blevet voksen, den søn som præsten Kai Schweigaard tog med til Butangen som nyfødt. Anden del af Lars Myttings serie om livet i en lille, norsk bygd. Bogen henvender sig til en bred gruppe af læsere af slægtsromaner.

Jehans lever under trange kår, udstødt fra sin egen familie. Friheden finder han, når han går på jagt i skovene. Præsten Kai Schweigaard plages stadig af skyld og sætter nu alt ind på at finde et gammelt billedtæppe, som kan bringe de sagnomspundne "søsterklokker" sammen igen. Bogen er i 3 dele med overskrifterne "Sølvvinterens barn", "Sprækken i spejlet" og "Hendes navn i bronze". Seriens 1. del har titlen Søsterklokkerne


Jehans lever under trange kår, udstødt fra sin egen familie. Friheden finder han, når han går på jagt i skovene. Præsten Kai Schweigaard plages stadig af skyld og sætter nu alt ind på at finde et gammelt billedtæppe, som kan bringe de sagnomspundne "søsterklokker" sammen igen. Bogen er i 3 dele med overskrifterne "Sølvvinterens barn", "Sprækken i spejlet" og "Hendes navn i bronze". Seriens 1. del har titlen Søsterklokkerne.

Dette er endnu et fremragende bind i Lars Myttings storslåede slægtsserie, fra et Norge i starten af 1900-tallet. Bogen rummer fantastiske beskrivelser af et samfund, hvor hårdt slid, naturens luner og den kristne tro er omdrejningspunktet for hverdagen. Sproget er rigt og detaljeret. Det anbefales at læse serien i rækkefølge, for at få mest muligt ud af fortællingen.

Bogen kan sammenlignes med andre storslåede slægtsromaner, her kan fx nævnes Helene Stranges ældre serie "Sværkeslægten". Uden yderligere sammenligninger, leder serien også tankerne hen på Jan Guillous voluminøse serie "Det store århundrede".

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Litteratursiden.dk [online]

Af

Line Hoffgaard

2021-12-10

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 17. nov. 2021


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2022

Bog

2021

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021