Gå til indholdSkadedyr og tulipaner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

235 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Archibald mister sin mor i en tragisk ulykke og flytter med faren til en lille ø. Her prøver han at begå sig, men det er svært at være en følsom dreng, i et samfund hvor det handler om at være barsk og stærk


Anmeldelser (1)


22. dec. 2016

En historie om at være en følsom teenagedreng, der prøver at finde sig til rette i et lille ø-samfund, hvor det handler om at være stærk og barsk. Til voksne og unge læsere af romaner med ildevarslende stemninger.

Archibald er en følsom dreng der kan lide at tegne blomster. Da hans mor bliver dræbt i en bilulykke, flytter han med sin far fra København til en lille ø. Han er overladt til sig selv, og har kun naboens jævnaldrende drenge at lege med. Da hans onkel forærer ham en hundehvalp og han møder pigen Fie, ser alting lysere ud, men det ændrer sig efterhånden som han finder ud af hvilket stof de to nabodrenge er gjort af. Steen Langstrup er mest kendt for at skrive horror, denne roman betegner han selv som subgenren Dansk Domestic Noir.

Når man åbner bogen bliver man mødt af et modigt layout med blomster-dekorationer i margenen på hver side. Det virker forstyrrende i starten, men som handlingen skrider frem bliver det sekundært. Man får hurtigt at vide, at Archibald har gjort noget slemt, og det skaber en urovækkende stemning, med en god forløsning i slutningen. Sproget er mundret og letlæseligt, dog virker dialogerne lidt kunstige og ikke helt realistiske. De voldelige scener er mest vellykkede, og viser Langstrups evner med horrorgenren.

Harpiks


er et godt bud på en roman med barnestemme og foruroligende stemningHarpiks er et godt bud på en roman med barnestemme og foruroligende stemning.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017