Gå til indholdSjælehenteren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

249 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Fantasy. 16-årige Raven dør under voldsomme omstændigheder, og da hun vågner, bliver hun modtaget af efterlivets hersker, Døden. Han tilbyder hende et job som sjælehenter, men noget truer alle sjælehentere. Ældgamle kræfter forsøger at ødelægge efterlivets balance og erstatte den med krig og mørke. Dommedag lurer


Anmeldelser (2)


30. aug. 2017

Her er 1. bind i den nye spændende og fængslende fantasy-serie "Fortællinger fra Døden" for 12-16-årige. Den 16-årige pige Raven dør, og vi følger hende i efterlivet hvor Døden, efterlivets hersker, tilbyder hende et job som sjælehenter.

16-årige Raven dør. Da hun vågner bliver hun modtaget af selveste Døden, der tilbyder hende et job som sjælehenter. Der er mange kategorier af sjælehentere, men Raven vælger den sværeste og mindst attraktive kategori: at hente sjælene fra de mennesker, der har begået selvmord. Men det er ikke ufarligt at være sjælehenter, og onde kræfter vil tage livet af Raven og de øvrige sjælehentere. Dommedag truer, og Raven må søge hjælp i både Himlen og Helvede.

Den nye trilogis første bind fænger fra starten, og man venter spændt på fortsættelsen. Læseren får et fascinerende og lidt anderledes billede af livet efter døden, end man ellers er vant til i fantasy-litteraturen. Jahve, Lucifer og Døden får her nogle nye roller og en personlighed, som man fx også har udstyret guderne fra den nordiske mytologi med, og det virker meget forfriskende. Hovedpersonen Raven er modig, initiativrig, i besiddelse af en cool humor og ret upåvirket af sin egen død. En velskrevet bog med et fint flow og et højt tempo. Flot forsideillustration af Raven i sit glamourøse sjælehenter-skrud - omgivet af hvirvlende ravne og dæmoner.

Anbefalelsesværdig er også fantasy-serien "Djævlekrigen" af Kenneth Bøgh Andersen. Den beskæftiger sig også med Himmel og Helvede.

Lektørudtalelse

Af

Vera Hollerup

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2017-10-25


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017