Bøger / faglitteratur

Singler : 21 singler - 11 kvinder og 10 mænd - skriver om deres liv : psykolog Hanne Hostrup og lektor Charlotte Kroløkke beskriver de psykologiske og samfundsmæssige aspekter


Beskrivelse


21 singler, den yngste 24 år - den ældste enke i 60'erne, fortæller om, hvordan singlelivet i Danmark leves og hvilke tanker og følelser, der rører sig under overfladen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Laura Michelsen

2007

Til alle frivillige eller ufrivillige singler kommer her bogen fuld af trøst, håb, inspiration, accept eller glæde, alt efter hvad man nu har brug for.

Forlægger Birgit Madsen, der har været redaktør på rigtig mange gode bøger om sorg og savn, har fundet 20 singlemænd og -kvinder, der har indvilliget i at fortælle om deres liv og tanker om det at være single. Det er der kommet en utrolig fin og meget brugbar bog ud af. Beretningerne er meget personlige og flere af dem bærer præg af en stor sårbarhed og dyb ærlighed, der efterlader læseren med en følelse af et autentisk indblik i et virkeligt menneskes liv, der kan danne væsentlig modvægt til tv-seriernes til tider glamourøse højst lidt humoristiske billede af det svære liv alene. Så svært er det dog ikke for alle. Der er også dem, der har prioriteret singlelivet eller bare nyder tilværelsen i forvisning om, at kæresten nok dukker op på et tidspunkt. Udover beretningerne fra singlefronten rummer bogen to relevante og perspektiverende faglige indlæg fra psykolog Hanne Hostrup og lektor i bl.a. kultur og kommunikation Charlotte Kroløkke.

Singler er uden at være kedelig en mere alvorlig pendant til Singleliv i lyst og nød, der er en tematisk opdelt interviewbog af lidt mere underholdende karakter om emnet.

En meget fin og seriøs bog, der kommer hele vejen rundt om et væsentligt emne. Kan varmt anbefales.Informationer og udgaver