Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Silkevejens hemmelighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

391 sider

Udgivet

2011

Ophav

Jesper Böttzauw(forfatter)

Nichlas Jacobsen(redaktør)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2011


Beskrivelse


En kriminalreporter rejser ud i verden i søgen efter sandheden både om narkoruterne fra Østen til Danmark og om meningen med livet. Rejsen fører ham ad Silkevejen til møder med mange interessante mennesker, inden han vender forandret hjem


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. maj. 2011

Med mindre bogen får stor medieopmærksomhed, skal bogen formidles til filosofisk anlagte læsere til bøger om og for søgende mennesker samt læsere til interessante danske debutromaner - og ikke krimilæsere, selv om forlaget på forsiden kalder bogen kriminalroman.

Forfatteren er journalist med flere interessante dokumentarfilm bag sig - bl.a. Mødet med Gadaffi - og dette er hans romandebut. Hovedpersonen er rejsende kriminalreporter ved en dansk avis og med sproglige evner i russisk, engelsk og kinesisk. Det får han brug for i sit arbejde med at afdække internationale narkoruter fra Østen via Østeuropa til Danmark. Det begynder bogen med i en særlig sproglig stil, der fanger interessen. Historien skifter dog hurtigt fokus, da han bliver fritstillet, for først at gå til bunds i samfundet og siden drager ud i verden ad Silkevejen i søgen efter sandhederne om tilsyneladende primært meningen med livet og sekundært narkoruterne. Han møder mange spændende mennesker, der forklarer ham om forskellige trosretninger. Bogen er således ikke en krimi, men om en søgende mands rejse - interessant men uden krimispænding efter indledningen.

Svært at finde sammenlignelige bøger - men ikke Ib Michael og ikke krimi - og trods delvist baseret på egne oplevelser ikke en rejseskildring. Bogen er nærmest en ny genre: en søgende dramabiografisk roman.

Velskrevet og interessant debut, men svær at finde fokus i med sit skift mellem spænding og søgen efter sandheden om narkoruter og livets mening.Informationer og udgaver

2011

Bog

Jesper Böttzauw

Mellemgaard, 1. udgave

2012

Ebog

Jesper Böttzauw

mellemgård, 1. udgave