Bøger / skønlitteratur / roman

Silfo : roman

Del 14 af Serie B

Beskrivelse


Kortroman om unge gambianske Silfo, der kommer til Bruxelles for at studere og første dag i byen får stjålet alle sine penge, hvorefter han forsvinder ned i en drømmeagtig underverden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. sep. 2015

Kortroman om unge gambiske Silfo, der kommer til Bruxelles for at studere og første dag i byen får stjålet alle sine penge, hvorpå han forsvinder ned i en drømmeagtig underverden. For øvede læsere, der gerne prøver kræfter med litterære udfordringer.

Debutroman på omkring 100 sider om en ung mand fra Gambia. Han bliver kaldt Silfo, selv om hans navn egentlig er et andet. Silfo skal studere i Bruxelles, men hans første dag i byen begynder meget uheldigt, da han bliver frastjålet alle sine penge. I sin jagt på tyven forvilder han sig ind i en mærkværdig labyrintisk underverden, der senere viser sig at være Palais de Justice, hvor dag og nat går i et, og hvor tid og sted ophæves. Man kommer i tvivl om, hvad der er virkelighed, og hvad der er drøm.

Bryggers kortroman er ikke svær at læse, og med den uhyggelige skildring af Silfos limbo-tilstand udenfor land, lov og ret, tid og sted, er bogen en spændende debut, der lover godt for kommende udgivelser.

Søren Jessens nye roman Luftkasteller, arbejder også med ophævelse af begreber for tid og sted, og man tvivler på sin virkelighedsopfattelse.


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2015

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 19. okt. 2015


Politiken

d. 16. nov. 2015

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 16. nov. 2015


Information

d. 5. dec. 2015

af

af

Lone Nikolajsen

d. 5. dec. 2015


Standart

Årg. 30, nr. 1 (2016)

af

af

Svend Erik Larsen

Årg. 30, nr. 1 (2016)