Gå til indholdSidste vers : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

298 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Roman, der med store skift i tid og fokus, kredser om at søge tilbage i minder trods negative konsekvenser. Efter to blodpropper og en depression afdækker hovedpersonen sin fortid - og spørgsmålet er, hvordan han skal udleve sin nye indsigt?


Anmeldelser (5)


16. sep. 2019

Roman om at søge tilbage i minder trods negative konsekvenser. Efter to blodpropper og en depression afdækker hovedpersonen sin fortid. For læsere af romaner med eksistentielle spørgsmål, fx om døden.

Hovedpersonen er en middelaldrende digter, der ikke har skrevet noget i ti år. På kort tid rammes han af to blodpropper og en depression. Disse skelsættende begivenheder bringer ham ud af fatning, men sætter eksistentielle tanker i gang. Samtidig får han skrivelysten tilbage. Han begynder at søge ind i sine minder og erindringer. Særligt kredser minderne om de mange dødsfald, der gennemsyrer familiehistorien. Disse virker på én og samme tid flygtige og sekundære, men også yderst skelsættende for digteren. Ydermere kredses der om minder, der har udfordret hans seksualitet og identitet. Kapitlerne veksler mellem erindringsfortællinger, nutidige samtaler og refleksioner over minderne. Skrevet i 1. person med bemærkninger til egen fortælling, så formen fremstår som en samtale med forfatteren selv.

Roman med store skift i tid og fokus. Veksler dygtigt mellem flydende prosa og kortfattede sprolige konstateringer. Interressant og anderledes roman, der rummer mange dybsinddige betragtninger om fx døden. Sproget og hovedpersonens mange refleksioner over eksistentielle temaer gør den dog mindre tilgængelig.

Kan tematisk og formmæssigt minde om Som om


af Kristina StoltzKan tematisk og formmæssigt minde om Som om af Kristina Stoltz.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 15. okt. 2019

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 20. sep. 2019

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 20. sep. 2019

Standart

Af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 33 nr. 4 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019