Gå til indholdSidste tog til London : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

460 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Geertruida Wijsmuller-Meijer, kaldet Tante Truus, sætter livet på spil for at redde jødiske børn ud af Tyskland og Østrig op til 2. verdenskrigs udbrud. Stephan er søn af en velhavende jødisk chokoladefabrikant i Wien. Hans liv ændres radikalt


Anmeldelser (3)


19. feb. 2020

Romanen om hollandske Tante Truus' indsats for at redde 10.000 jødiske børn til London op til 2. verdenskrigs udbrud er baseret på den virkelige historie. Det er en dramatisk og hjerteskærende fortælling for alle med interesse for historie.

Geertruida Wijsmuller-Meier (1896-1978), kaldet Tante Truus, ledede Kindertransporten, og romanen fortæller om hendes farefulde rejser i perioden 1936 til 1940 for at redde jødiske børn ud af Tyskland og Østrig. Især hendes rejse i marts 1938 til Wien, hvor hun mødes med Adolf Eichmann og får en aftale med ham om, at hun kan få præcist 600 børn med, hvis hun kan organisere alt på få dage. Stephan Neumann er søn af en velhavende jødisk chokoladefabrikant i Wien, hvis tilværelse, ligesom alle andre jøders, ødelægges af nazismen. Romanen skifter mellem Truus og Stephan og deres familiehistorier, samt med presseklip fra en antinazistisk, kristen redaktør, hvis familie også følges. Det er den amerikanske forfatters første bog på dansk.

Der er meget korte kapitler, og det understreger personernes pres og de dramatiske rædsler, men det gør det også lidt svært at komme ind i fortællingen. Til gengæld er sproget flydende, og efterhånden bliver handlingen åndeløst spændende, gribende og indsigtsfuld.

Rejse uden ende


Schindlers liste


og Schindlers liste er også rystende romaner om nazismens jødeforførelse og specielt om de mennesker, der redder jøder fra nazisterneRejse uden ende og er også rystende romaner om nazismens jødeforførelse og specielt om de mennesker, der redder jøder fra nazisterneRejse uden ende og Schindlers liste er også rystende romaner om nazismens jødeforførelse og specielt om de mennesker, der redder jøder fra nazisterne.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2020-05-12

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. mar. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2020

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020