Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Sidste chance : perspektiver på dannelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

327 sider

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Antologi om dannelse med bidrag fra en bred kreds af folk, der belyser dannelse ud fra teoretisk-filosofiske eller erfaringsnære vinkler. For læsere med et fagligt engagement i dannelse


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2022

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. jan. 2022

Antologi om dannelse med bidrag fra en bred kreds af folk, der belyser dannelse ud fra teoretisk-filosofiske eller erfaringsnære vinkler. For læsere med et fagligt engagement i dannelse.

2000'erne kan opfattes som en pædagogisk og dannelsesmæssig nedtur, siger redaktørerne. De mener, at dannelse er truet af en omsiggribende instrumentalisering. "Dannelse handler i bred forstand om at blive opmærksom på den verden, man er en del af, uden at spørge om det kan betale sig". Bidragene falder i to dele: teoretiske og filosofiske perspektiver og praktiske og poetiske perspektiver. Skribenterne giver hver deres bud på hvad dannelse handler om. Lene Tanggaard siger fx, "at vi er forbundet til noget andet end os selv, at vi kan afgrænses af dannelse, mærke, hvem vi er ved at blive til".

For alle 16 bidragydere (filosoffer, teoretikere, pædagogiske forskere, en skolelærer og en romanforfatter), er dannelse/den tabte dannelse en hjertesag, og der er væsentlige input til en fortsat diskussion af, og debat om dannelsesbegrebet. Abstraktionsniveauet er i nogle kapitler højt, mens andre er letlæste.

Thomas Aastrup Rømer, som har et kapitel i denne bog, har udgivet FAQ om dannelseLøgnen om dannelse


. Peter Kemps Løgnen om dannelse : opgør med halvdannelsen : en pamflet er et opgør med konsekvenserne af skolereformen fra 2014Thomas Aastrup Rømer, som har et kapitel i denne bog, har udgivet FAQ om dannelse. Peter Kemps : opgør med halvdannelsen : en pamflet er et opgør med konsekvenserne af skolereformen fra 2014.


Tidsskrift for professionsstudier

Nr. 34 (2022)

af

af

Peter Hornbæk Frostholm

Nr. 34 (2022)


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 14. dec. 2021

af

af

Mikkel Nordvig (f. 1976)

d. 14. dec. 2021


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2021

af

af

Marie Høgh

d. 4. dec. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Klim, 1. udgave

2021

Ebog

Klim

2022

Lydbog (net)

indlæser: Lars Junker Thiesgaard

Klim

2022

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Lars Junker Thiesgaard

Klim