Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Siden for evigt


Beskrivelse


Cecilie har aldrig kendt sin far, det giver et modsætningsforhold til moderen. I klassen føler hun sig marginaliseret, og venskabet med Mikkel er måske mere end venskab. I ugerne før sin 15 års fødselsdag bliver Cecilie lidt klogere på sig selv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 21. dec. 2010

12-15-årige piger, der kan lide at læse om en pige, der ligner dem selv en hel del, vil sætte pris på denne bog om tre uger i 15-årige Cecilies liv. Der er ikke meget blikfang i omslaget, men det giver mening, når bogen er læst. Bagsideteksten er fyldig og interesseskabende.

Forfatteren debuterede i 2009 med Hovedet i skyerne, og hun har bidraget med to titler i serien Genstart. Ligesom hendes tidligere bøger foregår denne i et genkendeligt, dansk miljø, men henvender sig til en lidt yngre målgruppe. Cecilie har aldrig kendt sin far, det giver hende ud over almindeligt teenageoprør anledning til at prøve nogle grænser af i forhold til sin mor. I klassen føler hun sig marginaliseret, og da venskabet med Mikkel bliver til noget andet og mere end venskab, er det svært at være Cecilie. Handlingen udspilles over godt tre uger, i den tid bliver Cecilie en hel del klogere på sig selv. Da bogen slutter, får hun opfyldt sit ønske om et år på efterskole, hvor hun kan bruge sine kreative evner. Mon ikke det lover en fortsættelse. Bogen er velskrevet, sproget er ligefremt uden at være overfriskt, miljø- og personskildringer er gode og troværdige, og det er nærmest velgørende med en nutidig, socialrealistisk roman.

Bogen minder om Mette Finderups bøger om Emmy for samme målgruppe, men den rækker også tilbage til danske nyklassikere som Tine Brylds og Klaus Lynggaards bøger.

En vellykket roman, hvor handling og problemstillinger er hentet fra et pigeliv i det 21. århundrede.


Jyllands-posten

d. 16. feb. 2011

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 16. feb. 2011


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 3 (2011)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 64, nr. 3 (2011)