Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Shoe dog : en selvbiografi om manden bag Nike


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

417 sider

Udgivet

2016

Ophav

Phil Knight(forfatter)

Tonny Vorm(oversætter)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Grundlæggeren af Nike, Phil Knight (f. 1938), beretter om hvordan den verdensomspændende virksomhed blev til. Om kampe, nederlag og sejre, og om den flok af rebelske og kreative personligheder der har været med til at skabe brandet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 4. nov. 2016

Nike, der i dag er en koncern med mere end 60.000 ansatte, begyndte som en "skør idé" i hovedet på en ung løber og økonom i de tidlige 1960'ere. Det er ham selv der her fortæller historien om firmaets første ca 15 år, og hans bog bør få et publikum som rækker ud over dem, der normalt læser sports- og erhvervsbiografier.

Phil Knight konkurrerede gennem hele sin studietid i forskellige løbediscipliner. Efter endt uddannelse grundlage han i 1964 firmaet Blue Ribbon Sports som i 1971 ændrede navn til Nike. Knight fortæller om sin baggrund, om hvordan ideen om at starte en import af sportssko i Japan opstod og om de kampe, nederlag og sejre opbygningen af Nike koncernen førte med sig. Han breder også historien ud til at handle om private ambitioner, konkurrenceånd og passion. Han kredser om forholdet mellem fædre og sønner, men skriver om livet i det hele taget.

Phil knight er en veloplagt, beåndet fortæller. Han stil er afslappet med en cool undertone. Han har både en fin sans for detaljen og blik for de store linjer. Knight lægger ikke fingrene imellem og han udstiller sin egen tvivl og utilstrækkelighed med en afvæbnende selvironi der tillader ham at fremstille venner og kolleger som farverige originaler hvis særheder netop ikke er svagheder. Han fremstår selv som et belæst og reflekteret menneske, der forstår og accepterer de byrder hans ærgerrighed fører med sig.

En biografi fuldt på højde med Agassis Openog den kan nå samme udbredelse.Informationer og udgaver

2016

Bog

Phil Knight

People'sPress, 1. udgave

2016

Ebog

Phil Knight

People'sPress, 1. udgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Mikaelsen

People'sPress