Gå til indholdSF : magtens pris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

398 sider: ill.

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Fortællingen om SF's rejse fra den yderste venstrefløj ind over midten i dansk politik og om den række af stærke personligheder, der har stået bag roret: fra Aksel Larsen til Pia Olsen Dyhr


Anmeldelser (3)


15. maj. 2014

For læsere med interesse for Danmarks nyere politisk historie.

Forfatteren og journalisten Hans Mortensen fortæller efter grundig research om Socialistisk Folkepartis lange og brogede historie, fra stiftelsen, da Aksel Larsen brød med DKP i 1959, og frem den nyeste tids dramatiske begivenheder for partiet, der efter valget i 2011 for første gang fik del i regeringsmagten, man afgav den igen som følge af heftige interne fløjkampe. Bogen er en opdatering af forfatterens Den røde tråd, 2011, der slutter der hvor Villy Søvndal, trods et valgnederlag, er klar til at træde ind i regeringen. På de sidste 40 sider i den nye udgave får man et spændende indblik i forhandlingerne i "det sorte tårn" og fortællingen om nedturen for partiet i den kortvarige regeringstid. Den øvrige tekst er i alt væsentligt uændret, så man behøver derfor ikke nødvendigvis kassere eksemplarerne af første udgave.

Hans Mortensen har tidligere skrevet roste bøger i journalistisk form om nyere dansk politik, blandt dem Tid til forvandling : Venstres vej til magten, 2008.

En opdatering af forfatterens bog om Socialistisk Folkepartis historie Den røde tråd, 2011, hvor ikke mindst de tilføjede ca. 40 sider om den langvarige regeringsdannelse og den efterfølgende interne uro i partiet, er spændende læsning for de politisk interesserede.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Politiken

Af

Amalie Kestler

d. 1. jun. 2014

Weekendavisen

Af

David Rehling

d. 9. maj. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014