Bøger / faglitteratur

Sex

Del 30 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Kort om bogen En kort videnskabelig introduktion til seksualitet og sex rettet mod læsere med en videnskabelig interesse for emnet samt læsere af serien "Tænkepauser" Beskrivelse Forfatteren er lektor i sexologi ved Århus Universitet. Denne lille bog (11 x 18 cm.) er nr. 30 i Århus Universitetsforlags serie "Tænkepauser", der formidler en lang række forskeres viden i kort overskuelig form. I bogen her gives en introduktion til sex og seksualitet. Forfatteren indleder med at fastslå at meningen med livet er at videreføre det, og sex er et vigtigt middel hertil. Bogen omtaler derefter både historiske aspekter, biologiske vilkår, sex som et magtmiddel, seksuel afholdenhed, prostitution og kristendommens indflydelse på vores opfattelse af seksualitet. Undervejs præsenteres forskellige undersøgelser og andre forskeres arbejde med dele af emnet. Enkelte linjer med vigtige pointer fremhæves med rød skrift Vurdering En fin seriøs og velformidlet introduktion til mange af de faktorer, der påvirker vores seksualitet. På forholdsvis få sider når bogen vidt omkring. Skrevet i et sprog, der er til at forstå Andre bøger om samme emne/genre I layout og form minder denne lille bog om de andre bøger i serien. Vil man fordybe sig yderligere i emnet kan man fx læse Willy Thrysøes Menneskets seksualitet Til bibliotekaren Bogen har et lille format og kan let forsvinde på hylden. Kan anskaffes på niveau med de andre bøger i serien "Tænkepauser" Lektør: Dorte Tissot Hansen.

Indhold

Sex med stenaldergener ; I lyst og nød ; Sex uden partner ; Synd og moral ; Sex og magt ; Varme følelser og kolde kontanter


I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 1. juni 2015

En kort videnskabelig introduktion til seksualitet og sex rettet mod læsere med en videnskabelig interesse for emnet samt læsere af serien "Tænkepauser".

Forfatteren er lektor i sexologi ved Århus Universitet. Denne lille bog (11 x 18 cm.) er nr. 30 i Århus Universitetsforlags serie "Tænkepauser", der formidler en lang række forskeres viden i kort overskuelig form. I bogen her gives en introduktion til sex og seksualitet. Forfatteren indleder med at fastslå at meningen med livet er at videreføre det, og sex er et vigtigt middel hertil. Bogen omtaler derefter både historiske aspekter, biologiske vilkår, sex som et magtmiddel, seksuel afholdenhed, prostitution og kristendommens indflydelse på vores opfattelse af seksualitet. Undervejs præsenteres forskellige undersøgelser og andre forskeres arbejde med dele af emnet. Enkelte linjer med vigtige pointer fremhæves med rød skrift.

En fin seriøs og velformidlet introduktion til mange af de faktorer, der påvirker vores seksualitet. På forholdsvis få sider når bogen vidt omkring. Skrevet i et sprog, der er til at forstå.

I layout og form minder denne lille bog om de andre bøger i serien. Vil man fordybe sig yderligere i emnet kan man fx læse Willy Thrysøes Menneskets seksualitet.


Politiken

d. 11. juli 2015

af

af

Christian Graugaard

d. 11. juli 2015


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2015

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 2. juli 2015


Weekendavisen

d. 21. aug. 2015

af

af

Johanne Mygind

d. 21. aug. 2015