Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografier

Sex til salg i storbyen : prostitution sidst i 1800-tallet og i nyere tid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

181 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2010

Genre og formbibliografier

Beskrivelse


Om prostitutionsmiljøet i København i sidste halvdel af 1800-tallet, hvor prostitutionen blev forsøgt holdt i faste rammer gennem kontrol og regulering, samt om udviklingen i København i de seneste årtier, hvor man bl.a. via byfornyelse har forsøgt at ændre på forholdene


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 6. dec. 2010

Den forskningsbaserede tilgang viser forholdene for prostitution før og nu. Det er en vigtig bog for meningsdannere, politikere og andre, der arbejder med reguleringer og forbedringer inden for området. Bogen kan også anvendes til opgaver i ungdomsuddannelserne.

Bogen undersøger prostitutionsmiljøet, den kontrol, regulering og praksis som det foregik i sidste halvdel af 1800-tallet i det indre København. Den undersøger udviklingen og de forskellige typer af prostitution på Vesterbro i København, hvor man bl.a. via byfornyelse har forsøgt at ændre på forholdene. Undersøgelserne er set i en unik sammenhæng, idet de på gadeplan beskriver de prostitueredes vilkår og relationer til beboerne, så man får et levende indtryk af samspillet og betydningen for udviklingen i kvarteret og samfundsdebatten herom. Der refereres til forhold i andre lande, og der er et afsnit om Red Light distriktet i Amsterdam. Mange fine illustrationer. Gode referencelister.

N. Rasmussen: Prostitution i Danmark, 2008 er en nutidig undersøgelse.

Med afsæt i København perspektiverer bogen forholdene og vilkårene for de prostituerede før og nu, idet der fokuseres på regulering, kontrol og praksis, og hvilken betydning det har haft. Det er en velskrevet og vedkommende kulturhistorisk gennemgang af et aktuelt samfundsmæssigt anliggende, hvor de forskellige positioner i debatten gennem tiden også er berørt.


Berlingske tidende

d. 4. feb. 2011

af

d. 4. feb. 2011


Jyllands-posten

d. 5. jan. 2011

af

af

Lone Nørgaard

d. 5. jan. 2011Informationer og udgaver

2010

Bog

Niels Jul Nielsen

Københavns Museum, 1. udgave