Bøger / faglitteratur

Sensemaking : et forsvar for menneskelig intelligens


Beskrivelse


Sensemaking er en metode, der tager udgangspunkt i humaniora, og beskriver hvordan vi agerer i et samfund, som fokuserer på data og faktabaserede analyser fremfor på menneskelig intuition og erfaringer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 24. aug. 2017

Spændende og berigende bog om sensemaking. Bogen sætter spørgsmålstegn ved menneskets fokuseren på faktabaserede analyser i stedet for menneskelig intuition. For læsere som interesserer sig for menneskelig intelligens versus data og algoritmer.

Forfatter Christian Madsbjergs bog handler om teorien sensemaking dvs. koblingen mellem organisering og meningsskabelse. Sensemaking er en metode som tager udgangspunkt i humaniora. Bogen handler om hvordan vi lever i et samfund som fokuserer på data og faktabaserede analyser fremfor på menneskelig intuition og erfaringer. Madsbjerg stiller bl.a. spørgsmålet "Hvad er vi mennesker til for?" og bogen arbejder med de fem principper for sensemaking: "Kultur - ikke individer", "Think data - ikke kun tynde data", "Savannen - ikke zoologisk have", "Kreativitet - ikke produktion" og "Nordstjernen - ikke GPS". Der er kildefortegnelse til sidst i bogen.

Virkelig interessant, tankevækkende og velskrevet bog som både er oplysende og stiller vigtige spørgsmål.

Ønskes andre bøger om teorien sensemaking, kan bogen Sensemaking in organizations anbefales.


Berlingske tidende

d. 20. sep. 2017

af

af

Rune Selsing

d. 20. sep. 2017


Politiken

d. 13. jan. 2018

af

af

Svend Brinkmann

d. 13. jan. 2018


Information

d. 10. feb. 2018

af

af

Philip Larsen

d. 10. feb. 2018


Weekendavisen

d. 6. okt. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 6. okt. 2017