Gå til indholdSenmoderne religiøsitet i Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

206 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Anmeldelser (3)


23. feb. 2009

Religionsundervisningen i de gymnasiale uddannelser er denne bogs erklærede mål, men elever i folkeskolens ældste klasser kan også være med.

Bogen gennemgår fire af de tilbud, der er på religionsmarkedet i dag: asetro, scientology, Jes Bertelsen og vækstcenteret og new age. Kapitlerne består alle af en kort introduktion til de forskellige religiøse retninger og dels af nogle kildeeksempler, der uddyber yderligere. Derudover gøres der i tre selvstændige kapitler rede for folkekirkens holdning til "senmoderne religiøsitet", forståelsesramme og metode. Udgangspunktet er sociologen Anthony Giddens teorier om senmodernitet. Bogens fem forfattere er alle yngre religionshistorikere, og de skriver ligefremt og lettilgængeligt.

Der er efterhånden en del bøger om nyreligiøsitet. De henvender sig til skole- og gymnasieelever. Denne skal fremhæves for at sætte emnet ind i en bredere samfundsmæssig sammenhæng.

Beskrivelse af vor tids samfund, der giver mulighed for et selvstændigt valg af religiøsitet. Bogen beskriver desuden fire af de mere omtalte religioner i dagens Danmark.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Gymnasieskolen

Af

Hans Jørgen B. Thomsen

Årg. 92, nr. 19 (2009)

Religion

Af

Lisbeth Møller Andreassen

2010, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2008