Gå til indholdSenior cool


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

222 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Seniorer får her gode tips og råd om bl.a. seniorjobs, økonomi, den svære overgang fra job til pension, og indsigt i, hvordan man holder hjernen skarp


Anmeldelser (2)


17. jun. 2022

Seniorer får her gode tips og råd om bl.a. seniorjobs, økonomi, den svære overgang fra job til pension, og indsigt i, hvordan man holder hjernen skarp.

Bogen er inddelt i tematiske kapitler. Først skriver forfatteren under overskriften "Seniorer på job" om de jobønsker og muligheder man har som jobsøgende senior. Her opfordrer Bjarne Hastrup fx til, at man laver et "kompetencebevis", som viser alt det man mestrer efter et langt arbejdsliv. Næste overskrift "En plan for pengesagerne" har fokus på økonomien, herunder pensionsopsparinger og investeringer. Andre emner i bogen er fx den øgede sårbarhed mange oplever i overgangen fra job til pension, tips til at holde hjernen skarp med motion, og så understreges vigtigheden af gode nærværende familieforhold og stærke netværk i seniorers jagt på lykken og "det gode liv". Afsluttende fortæller Bjarne Hastrup, som er direktør for Ældresagen, om den japanske ø Okinawa, hvor der er flere 100-årige end noget andet sted. Forklaringen er her en kost af frugt og grønt tilsat rigelig motion, spirituel praksis og stressreducerende aktiviteter.

Velskrevet og klog bog om at blive, eller være, en aktiv senior, som stadig kan gøre sig gældende fx på et arbejdsmarked i hastig forandring.

Om at blive ældre findes fx også Senior og selvstændig


Luk op for den 3. alder


og Luk op for den 3. alderOm at blive ældre findes fx også Senior og selvstændig og Om at blive ældre findes fx også Senior og selvstændig og Luk op for den 3. alder.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Børsen

Af

Henrik Ørholst

2022-11-24


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (cd)

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022