Gå til indholdBøger / faglitteratur

Senfølger efter kræft : sådan kommer du videre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

217 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Josina W. Bergsøe(forfatter, (hovedansvarlig))

Charlotte Trippetti(illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for kræftpatienter


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sit eget forløb efter brystkræft fortæller forfatteren om de senfølger, som kræftpatienter kan opleve og om, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på senfølger både som patient og i behandlingsverdenen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 26. sep. 2014

Til kvinder der har haft kræft, som har fået senfølger. En bog om kræftens tabuer, og som også indgyder håb. Den kan også fint læses af personaler, der arbejder med emnet.

J.B. har efter sit brystkræft-forløb fået senfølgeskader efter års behandling med medicin og kemo. Det har givet hende mange bivirkninger. Man skal være stærk for at komme igennem en kræftsygdom. Hun skriver denne bog, fordi hun har kræfterne til at råbe op om de mange bivirkninger/senfølger, der findes, som ikke altid anerkendes. Hun oplever, at de er i en gråzone, og der er et stort behov for at få defineret begrebet. Bogen indeholder flere patienthistorier, som tydeligt beskriver mange forskellige senfølger, og at det er hårdt, når man har mange smerter, nedsat bevægelighed, hedeture og træthed og skal tilbage på arbejde. Ligeledes er det tydeligt, at det psykiske fylder meget. I 2014 har man i Danmark fået en professor i senfølger. Han skriver bl.a. om vigtigheden af at selv at være opmærksom på symptomerne, man skal kræve at blive hjulpet og generobre sygdommen. Herudover skriver J.B. bl.a. om mindfulness, lindring og behandling, motion og senfølger, arbejdslivet og ønsker for fremtiden. Bogen er lavet i et superflot layout, og skrevet utrolig godt, indfølende og nærværende.

Der er ikke andre specifikke bøger, men der er denne Kræft - senfølger og rehabilitering, 2013 med en mere bred og generel tilgang.

Har man senfølger, er her meget hjælp at hente i denne fine bog.Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Charlotte Trippetti

Frydenlund, 2. udgave

2014

Bog

Josina W. Bergsøe

Frydenlund, 1. udgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Iben Haaest

Saga Egmont