Gå til indholdSelvtægt
Tvang


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

187 sider

Udgivet

2021

genre/form

dramatikOriginaludgave

2021


Beskrivelse


To dramaer af samme forfatter. De er begge samfundskritiske og indeholder en del sort humor. For voksne læsere af moderne drama og for scenekunstnere, der vil have spændende inspiration


Anmeldelser (1)


5. nov. 2021

To dramaer af samme forfatter. De er begge samfundskritiske og indeholder en del sort humor. For voksne læsere af moderne drama og for scenekunstnere, der vil have spændende inspiration.

Samling af to dramaer: "Selvtægt" og "Tvang". Der er intet forord, bogen går direkte på det første drama, som er "Selvtægt" med en rolleliste og dramatikerens noter. "Selvtægt" handler om asylbrande i Sverige. Den somalisk/svenske betjent Mo er sat til at opklare de muligvis racistiske brande og sideløbende med opklaringen møder en nynazist en tørklædeklædt muslimsk pige - begge er vilde med skydespil. "Tvang" er en kritik af liberalismen, og handler om et ungt succesfuldt par, der ikke har samme holdninger til penge og forbrug. Kvinden i forholdet er besat af penge og vækst, mens hendes mand forsøger at trække dem i en anden retning. Efter de to stykker indgår der noder til korets rolle i "Selvtægt".

Stærke dramaer med meget på hjerte. "Tvang" er lettest at læse og griber læseren umiddelbart, hvor man med "Selvtægt" længes efter at se det dramatiseret, da det er mere syret, og man dermed har brug for at se, hvordan fx "mor-koret" egentligt fungerer. Begge stykker omhandler meget aktuelle tematikker, der skaber refleksion hos læseren og helt sikkert meget diskussion, hvis man er så heldig at se det opført.

"Tvang" er en art moderne udgave af: Scener fra et ægteskab


"Tvang" er en art moderne udgave af: Scener fra et ægteskab.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad


Informationer og udgaver

Bog

2021