Gå til indholdSelv når bølgerne bruser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

408 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Da den unge Harriet ender i fængsel får hun rigeligt med tid til at tænke på alt det, hendes bedstemor har fortalt om slægten og dens stærke, handlekraftige kvinder, der har sat spor i USA's historie


Anmeldelser (1)


22. okt. 2018

Slægtsroman om fire generationer af stærke kvinder, som på hver deres måde er med til at sætte spor i den amerikanske historie fra midten af 1800-tallet op til 1920'erne. For det modne publikum, som sætter pris på det historiske og samfundsmæssige islæt.

Den unge kvinde Harriet er havnet i fængsel, og her tænker hun tilbage på alt det, hendes bedstemor Bebe har fortalt om sit eget og sin families liv. Moderen Hannah, der var dybt religiøs, tog kampen op mod slaveriet, mens Bebe selv kæmpede for alkoholforbuddet. Harriets egen mor, Lucy, bliver med ét slag kvindesagsforkæmper, og Harriet selv er også en handlekraftig, ung dame.

Letlæselig og underholdende roman med troværdige persontegninger og "gode historier". Familiens kvinder involverer sig i forskellige dele af USA's historiske højdepunkter - på godt og ondt - og derved bindes den lille og den store historie sammen til en læseværdig roman, man også kan være heldig at blive lidt klogere af.

Det fine forhold mellem et pigebarn og hendes mormor findes også i Min mormor hilser og siger undskyld


Gilead


Den underjordiske jernbane


af Fredrik Backman. Det religiøse liv i en lille by skildres fremragende i romanen Gilead af Marilynne Robinson. Og i Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead beskrives slaverne, deres forhold og deres flugt(forsøg)Det fine forhold mellem et pigebarn og hendes mormor findes også i Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman. Det religiøse liv i en lille by skildres fremragende i romanen af Marilynne Robinson. Og i Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead beskrives slaverne, deres forhold og deres flugt(forsøg)Det fine forhold mellem et pigebarn og hendes mormor findes også i Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman. Det religiøse liv i en lille by skildres fremragende i romanen Gilead af Marilynne Robinson. Og i af Colson Whitehead beskrives slaverne, deres forhold og deres flugt(forsøg)Det fine forhold mellem et pigebarn og hendes mormor findes også i Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman. Det religiøse liv i en lille by skildres fremragende i romanen Gilead af Marilynne Robinson. Og i Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead beskrives slaverne, deres forhold og deres flugt(forsøg).

Lektørudtalelse

Af

Maria Guldager Rasmussen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Ebog

2019

Bog

2018