Gå til indholdBøger / faglitteratur

Seksuel tiltrækning : tillokkelsens psykologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

293 sider

Udgivet

2017

Ophav

James Giles(forfatter)

Lars Thomas(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En filosofisk og teoretisk funderet tilgang til hvordan den seksuelle tiltrækning og tillokkelse påvirker menneskers relationer, og hvorledes de drages mod hinanden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 9. mar. 2017

Fagbog om seksuel tiltrækning både blandt fremmede, venner og romantiske partnere skrevet af filosof. For personer med interesse i den seksuelle tiltrækning mellem mennesker.

Bog, der beskriver seksuel tiltrækning i forskellige relationer. Bogen indledes med et kapitel om definitionen af seksuel tiltrækning over for fysisk og mellemmenneskelig tiltrækning. Det indledende kapitlet beskriver fokus på udseende samt introducerer begrebet tillokkelse. Tillokkelse defineres som hjælpeløs dragning mod et andet menneske, som man ønsker at komme i fysisk kontakt med. Dette begreb anvendes i de følgende kapitler om seksuel tiltrækning mellem fremmede, venner, seksuelle venskaber og romantiske partnere. Bogen afsluttes med et kapitel om den hjælpeløshed, tillokkelsen kaster mennesket ud i. Forfatteren anvender litteratur, sangtekster, og forskellige teorier til at belyse emnet. Teorierne fra Freud til nulevende tænkere af- og bekræftes løbende.

Detaljeret, grundig og dybdegående fagbog. De mange teorier der af- og bekræftes kan være svære at følge med i for lægmænd, og bogen bliver langtrukken for læsere uden faglig indsigt. Bogen har en freudiansk tilgang og bekender sig til teorien om, at vores seksuelle tiltrækning stammer fra relationen til vores forælder af modsat køn.

Bogen er enestående i sit emne. Der er kun udgivet disse to dansksprogede bøger: Stol på migMærk - sansernes psykologi


og Mærk - sansernes psykologi, der berører emnetBogen er enestående i sit emne. Der er kun udgivet disse to dansksprogede bøger: Stol på mig og , der berører emnet.Informationer og udgaver

2017

Bog

James Giles

Turbine, 1. udgave