Gå til indholdSeks dage i juni


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

295 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Tvillingerne Halvor og Janus og deres ven Frederik rejser i 1967 til kibbutzen Afikim ved Genesarat Sø. Kort efter deres ankomst bryder seksdageskrigen ud og ændrer drengenes liv for evigt. For læsere af historiske romaner


Anmeldelser (1)


5. aug. 2022

Tvillingerne Halvor og Janus og deres ven Frederik rejser i 1967 til kibbutzen Afikim ved Genesarat Sø. Kort efter deres ankomst bryder seksdageskrigen ud og ændrer drengenes liv for evigt. For læsere af historiske romaner.

De tre unge mænd, Frederik, Halvor og Janus rejser til Israel for at arbejde som volontører i en kibbutz. Arbejdet er spændende og fremmedartet og de unge kvinder interessante. Især den lidt ældre Maria fanger drengenes opmærksomhed. Men uroligheder ulmer i Mellemøsten og d. 5. juni bryder alting sammen da israelske jagerfly overrasker egypterne og knuser deres luftvåben. Både Halvor og Janus bliver inddraget i forsvaret af kibbutzen og dens beboere, mens Frederik rejser med Maria og hendes far til fronten for at dokumentere krigens gru. Sideløbende følges premierminister Levi Eshkol og hans regerings tanker om krigen.

Det historiske tidsbillede er interessant, men fortællingens hovedpersoner virker ikke helt overbevisende og især dialogen forekommer flere steder knudret og ikke helt troværdig, som når en af hovedpersonerne laver sjov lige efter at have været udsat for et terrorangreb.

Det er nødvendigt at læse forfatterens egen Kanas land


Mellem venner


, hvis man ønsker det fulde udbytte af historien. Der findes generelt meget få romaner om seksdageskrigen, men Mellem venner beskriver også livet i en kibbutzDet er nødvendigt at læse forfatterens egen Kanas land, hvis man ønsker det fulde udbytte af historien. Der findes generelt meget få romaner om seksdageskrigen, men beskriver også livet i en kibbutzDet er nødvendigt at læse forfatterens egen Kanas land, hvis man ønsker det fulde udbytte af historien. Der findes generelt meget få romaner om seksdageskrigen, men Mellem venner beskriver også livet i en kibbutz.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022