Gå til indhold



Sejerø - tejstens ø


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

170 sider: ill. (nogle i farver) ; 30 cm

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Tag med til Sejerø i denne rigt illustrerede guide, der fortæller om de lokale øboeres historie og det sprudlende dyreliv på den lille ø nord for Kalundborg. Primært for turister og lokale med interesse for øens kulturhistorie og/eller fugleliv


Anmeldelser (3)


19. mar. 2021

Tag med til Sejerø i denne rigt illustrerede guide, der fortæller om de lokale øboeres historie og det sprudlende dyreliv på den lille ø nord for Kalundborg. Primært for turister og lokale med interesse for øens kulturhistorie og/eller fugleliv.

"Sejerø - tejstens ø" giver os hele to bøger i ét: I bogens første del tages øboernes historie og kultur under kærlig behandling. Kunst, kultur, religion og erhvervsliv er hovedemner, og kapitlerne er illustreret med både nye og gamle fotos. Bogens anden del omhandler øens natur og dyreliv, med specielt fokus på alkefuglen tejsten, der yngler på øen. Naturdelen har hovedvægt på fuglelivet, og er rigt illustreret med akvareller og tegninger fra forskellige kunstnere. Indeholder også forslag til vandreture rundt til nogle af øens naturperler. Til slut en oversigt over Sejerøs ynglefugle og deres udvikling i fem nedslag de seneste 100 år.

Kulturdelen er meget lokalt forankret og har mest interesse for netop Sejerø-området, hvor naturdelen nok vil interessere bredere, i og med at den beskriver arter (især fugle) og natur, som også findes andetsteds.

Bogen refererer ivrigt De danskes øer. Bind 3


Tejsten


De sorte Tejsters Øer


, hvor Achton Friis og Johannes Larsen besøger Sejerø for knap 100 år siden. For mere om tejsten, også historisk set, se Tejsten og De sorte Tejsters ØerBogen refererer ivrigt De danskes øer. Bind 3, hvor Achton Friis og Johannes Larsen besøger Sejerø for knap 100 år siden. For mere om tejsten, også historisk set, se og De sorte Tejsters ØerBogen refererer ivrigt De danskes øer. Bind 3, hvor Achton Friis og Johannes Larsen besøger Sejerø for knap 100 år siden. For mere om tejsten, også historisk set, se Tejsten og Bogen refererer ivrigt De danskes øer. Bind 3, hvor Achton Friis og Johannes Larsen besøger Sejerø for knap 100 år siden. For mere om tejsten, også historisk set, se Tejsten og De sorte Tejsters Øer.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Af

Peter Løn Sørensen

Årg. 115, nr. 4 (2021)

Flora og fauna

Af

Thomas Secher Jensen

Årg. 126 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2021