Gå til indholdSecretum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

765 sider

Udgivet

2010

genre/form

romanOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Spaniens kong Karl II ligger for døden; der er ingen arvinger, men rigeligt med interesserede. Gribbene melder sig diskret under en stor bryllupsfest i Villa Spada hos pavens kardinal i Rom. Abbed Atto og hans dværgehjælper infiltrerer på kompetent vis


Anmeldelser (4)


1. okt. 2010

Flot, flot historisk roman, der henvender sig til elskere af historiske romaner med tyngde og spidsfindigt indhold.

Lidt uden for Rom, år 1700, samles i Villa Spada et kæmpe opbud af gesandter og standspersoner fra det ganske Europa til en ugelang bryllupsfest hos den døende paves nærmeste rådgiver. Ved siden af festen er et vældigt diplomatisk spil i gang, for den ligeledes dødsyge spanske konge Karl den 2. har bedt paven om råd i den overordentlig prekære sag med storpolitiske overtoner, at der ikke findes en naturlig arving til det spanske kongerige. Den franske solkonge er overordentlig interesseret, og ligeledes den østrigske kejser. Et arbejdsomt og intrigant centrum i romanen er abbed Atto Melani - tidligere kastratsanger og nuværende spion for solkongen - og hans hjælper dværgen, der nu mødes igen 17 år efter begivenhederne i Imprimatur, og i selskab med dem dykker vi ned i hemmelighederne om Europas kongelige, samtidig med en neddykning i Roms organiserede forbryderverden og hele tiden med historiske personligheder og bygningsværker som malerisk kulisse. Elegant, underholdende og med stor historisk detaljerigdom. Afsluttes med fyldig dokumentation.

Jordens søjler og Rosens navn er titler som er sammenlignelige hvad angår tyngde, detaljerigdom og spænding.

Flot komposition, dramatisk og indviklet plot, dygtig research og flydende sprog gør det til en fornøjelse at dykke ned i denne historiske roman om magt, intriger og kærlighed hos Europas kongelige.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Berlingske tidende

Af

Gert C. Nielsen

d. 10. dec. 2010

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. jan. 2011

Weekendavisen

Af

Thomas Harder

d. 10. dec. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2010