Bøger / faglitteratur

Se, hør og forstå dit barn : en guide til forældre til børn med urolig eller udadreagerende adfærd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
167 sider: ill.
Udgivet
2015
Målgruppe
for forældre

Beskrivelse


Forfatteren giver en grundlæggende forståelse for barnets adfærd, samt konkrete metoder til at støtte barnet i at ændre adfærd i en mere hensigtsmæssig retning. Indeholder skemaer og hjælpekort til hjælp for barnet i de daglige rutiner.

Indhold

Funktioner og behov ; Positive og udviklende relationer ; Struktur og organisering ; Samarbejde med daginstitution og skole ; Viden om ADHD


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 26. aug. 2015

En guide med teori, skemaer, hjælpekort og praktiske eksempler. Til forældre som ønsker værktøjer, der kan anvendes i dagligdagen med et udadreagerende eller uroligt barn.

Bogen er inddelt i fem hovedkapitler. De fleste kapitler og afsnit indledes med et praktisk eksempel, før gennemgang af teorien. Der indledes med teori omkring det udadreagerende barn behov. Herefter følger et afsnit om positive og udviklende relationer, et afsnit om struktur og organisering, et om samarbejdet med daginstitution og skole og der sluttes af med et kapitel med viden om ADHD. Bagerst i bogen findes bilag, en omfattende litteraturliste, ligesom der hører en hjemmeside til bogen. Charlotte Andersen er uddannet lærer og ansat som ressourcekoordinator i Gentofte Kommune. Hun har tidligere skrevet Bevar roenAlle sammen og er medforfatter til Alle sammenBogen er inddelt i fem hovedkapitler. De fleste kapitler og afsnit indledes med et praktisk eksempel, før gennemgang af teorien. Der indledes med teori omkring det udadreagerende barn behov. Herefter følger et afsnit om positive og udviklende relationer, et afsnit om struktur og organisering, et om samarbejdet med daginstitution og skole og der sluttes af med et kapitel med viden om ADHD. Bagerst i bogen findes bilag, en omfattende litteraturliste, ligesom der hører en hjemmeside til bogen. Charlotte Andersen er uddannet lærer og ansat som ressourcekoordinator i Gentofte Kommune. Hun har tidligere skrevet Bevar roen og er medforfatter til .

Bogen er nem at gå til og det fungerer fint med de små historier og praktiske eksempler, som indleder de fleste kapitler og sætter rammen om det kommende afsnit. Skemaer og hjælpekort som findes i bilag giver praktiske og letanvendelige værktøjer, der kan tages i brug med det samme. Forsidebillede og indbinding gør dog at bogen ser ud som om, den er henvendt til fagfolk.

Det eksplosive barn af Ross Greene giver ligeledes teori om og værktøjer til at håndtere børn med udadreagerende adfærd.