Gå til indholdSavnet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

366 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Ex-betjenten Thomas "Ravn" Ravnsholdt er på sporet af en forsvunden dansk regnskabschef i Berlin. Men eftersøgningen trækker tråde tilbage til før murens fald og omfatter en meget ihærdig stasi-agents overvågninger og overgreb


Anmeldelser (6)


1. sep. 2014

Michael Katz Krefelds nyeste spændingsroman Savnet er til dem, der har læst hans tidligere bøger eller bare godt kan lide gode spændingsromaner. Er man interesseret i det tidligere Østtyskland og stasi-agenter er det blot et plus.

Anden bog i Krefelds nye serie om ex-politibetjenten Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn. Man kan godt læse bøgerne om Ravn uafhængigt af hinanden, men det virker alligevel bedst at læse dem i rækkefølge. Savnet virker ikke helt så spændende som den første bog i serien, men til gengæld er Savnet mere helstøbt, synes jeg. Historien i Savnet er den, at en regnskabschef stjæler et større kontantbeløb fra sin arbejdsplads og stikker af til Berlin, hvor han tilsyneladende forsvinder. Et halvt år senere opsøger hans søster den tidligere politibetjent Thomas Ravn for at få hjælp til at opspore den forsvundne regnskabschef. Ravn følger sporet til Berlin, hvor sagen trækker tråde tilbage til en stasi-agent, der opererede før murens fald.

Er Krefelds bøger udlånt, kan man henvise til Jussi Adler-Olsen krimier, Henrik Bruns ditto eller eksempelvis Joakim Zanders Svømmeren (2014).

Michael Katz Krefelds anden spændingsroman om ex-betjenten Thomas "Ravn" Ravnsholt er rigtig god. Den er måske ikke helt så spændende som den første i serien, men virker til gengæld lidt mere helstøbt. Savnet hører til på krimihylden på alle biblioteker, hvor den vil blive et stort udlånshit.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Rikke Bødker

2014-09-26

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 5. okt. 2014

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 27. sep. 2014

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. sep. 2014

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 19. sep. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2017

Bog

2015

Bog

2015

Bog

2014

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014

Ebog

2014