Gå til indholdBøger / faglitteratur / blandede skrifter

Saturns ringe


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

301 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

W. G. Sebald(forfatter)
Genre og formblandede skrifter, essays, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Blanding af reportage, erindringer og essays. En fodrejse i det engelske grevskab Suffolk i august 1992 bliver den ydre anledning til forfatterens rejse tilbage i egne minder og en udforskning af det forfaldne og det forladtes historie


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 29. sep. 2011

Lærd og velskrevet blanding af reportage, erindringer og essays, som kræver vante læsere, der gerne lader deres opmærksomhed og kulturelle bagage udfordre.

Litteraten W.G. Sebald foretager i august 1992 en længere fodrejse i det øde østengelske grevskab Suffolk. Mentalt bliver det en rejse på sporet af hans egen tabte tid, fysisk en rejse i forfaldets og det forladtes historie. Sebald er velskrivende og sammenvæver elegant egne minder med litterære, kulturelle og historiske spor, ligesom han ubesværet introducerer læseren til forskellige kapaciteter fra forskellige historiske tidsperioder. Uanset hvilke rariteter den nærmest polyhistoriske Sebald beskriver, og hvilke labyrinter han forvilder sig ind i, er grundtonen melankolsk og præget af tab, men uhyre velskrevet og velturneret.

Tyskfødte og engelsk bosatte W.G. Sebald (1944-2001) regnes for at være en af sin tids største forfattere og en mulig Nobelpristager, hvis han ikke var omkommet i en trafikulykke. Sebald kan sammenlignes med rejsende forfattere som Bruce Chatwin og Ryszard Kapuscinski, og nogle steder nævnes han i forbindelse med den franske filosof Jacques Derrida.

Litterær, lærd og velskrevet rejseskildring fra en fodrejse i Suffolk, som giver forfatteren W.G. Sebald anledning til at reflektere over al verdens forfald og forgængelighed, samtidig med at han med mange digressioner rejser tilbage i sine egne minder. Absolut for vante læsere.


Jyllands-posten

d. 7. okt. 2011

af

af

Jakob Levinsen

d. 7. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 11. okt. 2011

af

af

Moritz Schramm

d. 11. okt. 2011


Weekendavisen

d. 28. okt. 2011

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 28. okt. 2011


Information

d. 7. okt. 2011

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 7. okt. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

W. G. Sebald

Tiderne Skifter

2017

Ebog

W. G. Sebald

Tiderne Skifter, 1. e-bogsudgave