Bøger / faglitteratur

Sartre : om humanisme og marxisme, om kollektivet og staten, om frihed


Beskrivelse


Uddrag fra hovedværker og nyttig introduktion, der præsenterer eksistentialismens fader Jean-Paul Sartres (1905-1980) filosofi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. nov. 2014

Akademisk bog der med uddrag fra hovedværker og nyttig introduktion præsenterer eksistentialismens fader Jean-Paul Sartre (1905-80). For filosofisk interesserede.

Bogen introduceres af Leif Ebbesen, der fortæller om Sartres filosofiske indflydelse, introducerer centrale værker og begreber. Der er til bogen udvalgt nyoversatte uddrag fra Sartres filosofiske hovedværker Væren og intetKritik af den dialektiske fornuftEksistentialisme er en humanisme fra 1943, Kritik af den dialektiske fornuft fra 1960 og fra foredraget Eksistentialisme er en humanisme. Bag i bogen korte ordforklaringer og en oversigt over Sartres værker, herunder også de bøger som er oversat til danskBogen introduceres af Leif Ebbesen, der fortæller om Sartres filosofiske indflydelse, introducerer centrale værker og begreber. Der er til bogen udvalgt nyoversatte uddrag fra Sartres filosofiske hovedværker Væren og intet fra 1943, fra 1960 og fra foredraget Eksistentialisme er en humanisme. Bag i bogen korte ordforklaringer og en oversigt over Sartres værker, herunder også de bøger som er oversat til danskBogen introduceres af Leif Ebbesen, der fortæller om Sartres filosofiske indflydelse, introducerer centrale værker og begreber. Der er til bogen udvalgt nyoversatte uddrag fra Sartres filosofiske hovedværker Væren og intet fra 1943, Kritik af den dialektiske fornuft fra 1960 og fra foredraget . Bag i bogen korte ordforklaringer og en oversigt over Sartres værker, herunder også de bøger som er oversat til dansk.

Leif Ebbesen skriver i sine forord at Sartre ikke gør det let at læse Sartre. Det har han helt ret i. Sartre kræver meget at sin læser. Det gælder såvel sprogligt med lange snørklede sætninger som når ens stakkels hjerne kommer på overarbejde i forsøget på at følge og forstå Sartre. Jeg tror på, at denne introducerende bog, der blander en meget nyttig og nødvendig introduktion med Satres egne tekster, hjælper den filosofisk interesserede tættere på at forstå Sartre.

Sartres hovedværker er alle oversat til dansk. Om Sartre fx også Jean-Paul Sartres filosofiDet ulykkelige begær af Jacob Dahl Rendtorff eller Det ulykkelige begær af Peter KempSartres hovedværker er alle oversat til dansk. Om Sartre fx også Jean-Paul Sartres filosofi af Jacob Dahl Rendtorff eller af Peter Kemp.