Gå til indholdSangenes bog : den kinesiske klassiker. Bind 1 : Viser fra landene


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, kinesisk

Længde

212 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Klassiske kinesiske digte om almenmenneskelige følelser og handlinger i menneskenes liv


Anmeldelser (4)


9. jun. 2020

Klassiske kinesiske sange, viser og digte samlet fra år 1100 før vores tidsregning og ca. 800 år frem. Her kan du spejle dig i almenmenneskelige følelser, refleksioner og tanker om menneskenes liv. For dig som har mod på en klassisk, men overraskende lettilgængelig digtsamling.

"Når jeg er vågen, når jeg sover, tænker jeg på hende. Så længe! Så længe". Sådan lyder en strofe fra digtet "Guan Ju. Fiskeørnens kalden" som er del af den klassiske kinesiske samling "Shi Jing" eller "Sangenes bog". Oversætteren Hugo Hørlych Karlsen har her oversat første del af det klassiske værk. Samlingen har overskriften "Viser fra landene" og de enkelte tekster er inddelt efter navnene på 15 nordkinesiske landeområder. Digtene beskriver almenmenneskelige følelser og handlinger, fx forførelse, lidenskab, begær og bedrageri, men også emner som inddrivelse af skatter og krige. Naturen og dens betydning for menneskets liv er også en vigtig faktor i samlingen, som rummer 160 tekster. I efterordet skriver HHK bl.a.: "Hvem, der har skrevet viserne, ved ingen" og "I disse 160 viser møder jeg således det enkles magi, det magiske og sublime i det enkle." HHK har fx også oversat Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin & Klassikeren om de vanskelige områder


"Når jeg er vågen, når jeg sover, tænker jeg på hende. Så længe! Så længe". Sådan lyder en strofe fra digtet "Guan Ju. Fiskeørnens kalden" som er del af den klassiske kinesiske samling "Shi Jing" eller "Sangenes bog". Oversætteren Hugo Hørlych Karlsen har her oversat første del af det klassiske værk. Samlingen har overskriften "Viser fra landene" og de enkelte tekster er inddelt efter navnene på 15 nordkinesiske landeområder. Digtene beskriver almenmenneskelige følelser og handlinger, fx forførelse, lidenskab, begær og bedrageri, men også emner som inddrivelse af skatter og krige. Naturen og dens betydning for menneskets liv er også en vigtig faktor i samlingen, som rummer 160 tekster. I efterordet skriver HHK bl.a.: "Hvem, der har skrevet viserne, ved ingen" og "I disse 160 viser møder jeg således det enkles magi, det magiske og sublime i det enkle." HHK har fx også oversat Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin & Klassikeren om de vanskelige områder.

Interessant klassiske digtsamling, hvor digtene virker overraskende friske og tilgængelige for alle interesserede.

Klassiske kinesiske digte findes fx også i Tidens øjeblikke


Klassiske kinesiske digte findes fx også i Tidens øjeblikke.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 16. jan. 2021

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 8. okt. 2021

Danmark Kina

Af

Susanne Posborg

Nr. 115 (2021)


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 1)

2020