Bøger / skønlitteratur / roman

Sange i skumringen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
279 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, kærlighedsromaner

Beskrivelse


Emma hentes hjem fra Caminoen, da hendes mor ligger for døden. Moderens død får Emma til at indse, hvad hun ønsket af livet. Spørgsmålet er om den tyve år ældre kæreste, Olle, kan imødekomme hendes ønsker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2019

af

af

Merete Trap

d. 19. mar. 2019

Hvad gør man, hvis ens store ønske er at få børn, men ens livs kærlighed er for gammel? Dette tvinges Emma til at tage stilling til, her i 3. og 4. del af Camilla Davidssons serie om Emma. For kvindelige læsere af romantiske romaner.

I 3. del er Emma tilbage i Stockholm, hvor hun bliver gravid med Alex. Alex er ubehagelig og dominerende, og midt i det hele aborterer Emma til sin store fortvivlelse. Hun finder tilbage til Olle, men aldersforskellen skaber bekymring. I 4. del er Emma tilbage på Caminoen, for at reflektere over sit liv, men må tage hjem da hendes mor får et slagtilfælde. Da moderen dør, får Emma gjort op med barndommens traumer. Emma melder rent ud til Olle: hun vil have børn. Men kan hendes ønske om børn forenes med hans fremskredne alder?.

Dette er afslutningen på en rigtig svensk skærgårds-hygge-serie, med plads til kriser og bekymringer. Tabet af et ufødt barn fylder en del, samt bekymringerne over den store aldersforskel mellem hovedpersonen og hendes store kærlighed. Det er to skønne bøger, som kan få læseren til at reflektere over hvilke ting i livet, der virkelig har værdi. Visse steder lidt tendens til klichépræget sprog, men alt i alt en behagelig læseoplevelse.

Kan sammenlignes med andre hyggelige feel good-serier, her er det oplagt at sammenligne med serien Næste stop Rosengädda!Rosie Hopkins' søde drømme. Stemningen kan også findes i Jenny Colgans bøger, fx Rosie Hopkins' søde drømmeKan sammenlignes med andre hyggelige feel good-serier, her er det oplagt at sammenligne med serien Næste stop Rosengädda!. Stemningen kan også findes i Jenny Colgans bøger, fx .