Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Sandkonger : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

261 sider

Udgivet

2012

Ophav

George R. R. Martin(forfatter)

Niels Dalgaard(redaktør, oversætter)
Genre og formnoveller, science fiction

Beskrivelse


Fire science fiction-noveller, der foregår langt ude i fremtiden. Menneskeheden har for længst spredt sig ud i rummet


Indhold

  • Natteflyvere

  • Korsets og dragens vej

  • Sandkonger

  • En sang for Lya


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2012

af

af

Michael Olsen

d. 19. nov. 2012

Bogen Sandkonger er for læsere af science fiction, hvor der er så godt som ingen action, men meget eftertænksomhed og historie. Novellesamlingen kan også foreslås til læsere, der vil have mere af George R. R. Martin.

George R.R. Martin er især kendt for sin serie Song of ice and fire der indtil videre består af fem bind, hvoraf de to er udgivet på dansk med serietitlen En sang om is og ild. Serien er også populær som tv-serie og første sæson af indtil videre tre sæsoner er vist i dansk tv. Men George R.R. Martin er ikke kun kendt for at skrive fantasy for voksne. Han har også skrevet science fiction og Sandkonger indeholder fire af hans længere noveller i sci fi-genren. Novellerne omhandler rumrejser, religion, telepater, aliens, ensomhed, kærlighed og er velskrevne og giver grobund for eftertanke. Titelnovellen blev præmieret med både en "Hugo award" og "Nebula award", da den udkom i 1979, ligesom to af samlingens andre noveller også har fået en pris.

Udover forfatterens mere kendte værker kan man henvise interesserede lånere til andre af Science Fiction Cirklens udgivelser.

Novellerne i Sandkonger er gode og holder stadig, selvom de er forholdsvis gamle, den seneste af novellerne er fra 1980. Anskaffelse må bero på erfaringen med tidligere indkøb af bøger fra Science Fiction Cirklen. Dog bør man tage højde for, at George R.R. Martins serie En sang om is og ild, er populær også herhjemme, og det kan måske også påvirke udlånet af Sandkonger.


Himmelskibet

Nr. 35 (2013)

af

af

Flemming R. P. Rasch

Nr. 35 (2013)


Proxima

Nr. 97 (2012)

af

af

Stig W. Jørgensen

Nr. 97 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

George R. R. Martin

Science Fiction Cirklen, 1. udgave