Gå til indholdSandheder & løgne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

345 sider

Udgivet

2010

genre/form

romanOriginaludgave

2010


Anmeldelser (1)


15. apr. 2010

Teenage-, ungdomsroman mest til piger fra 13 år.

Denne ungdomsroman er forfatteren Mette Julins første. Det er en helt almindelig stille og roligt fortalt historie om en skelsættende kort periode i den 15-årige Charlottes liv. Vi møder Charlotte den dag, hun skal begynde i 1. g og tidsrammen er det første halve år i gymnasiet. Charlottes liv indtil nu har formet sig lidt anderledes en de flestes. Da hun var 7 år døde hendes forældre, og hendes noget ældre brødre blev hendes værger. Hun er højt elsket og først da gymnasiet med fester, sprut og kærester melder sig, opdager hun, hvor stramt hun har været opdraget, hun må ingenting. Hver gang skal der forhandles og i trods vælger hun Oliver, den noget anderledes lækre fyr, der bliver smidt ud af skolen. Her er alt hvad der rører sig i miljøet omkring de 15-18-årige: sprut, Ecstasy, tøsesnak, kærester og voksne som ikke forstår dem. Denne roman udmærker sig ved at, selvom det er hørt før, så er vinklen og problematikken omkring kæresten Oliver ganske fint formidlet. Sproget er ligefremt med megen dialog, som rammer den moderne sprogtone. Den lyserøde forside med et modelfoto af en blond teenager passer udmærket til indholdet.

Der er mange sandheder og løgne i ungdomslitteraturen, men ikke helt så mange danske bud som denne. Så er det herligt med lidt andet end vampyrer.

Fint turneret fortælling om at starte i gymnasiet og de udfordringer, det medfører for ens familie. Et udmærket dansk bud på en ungdomsroman i tøsegenren med et twist.

Lektørudtalelse

Af

Merete Flensted Laustsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2010

Ebog

2011

Bog

2010

Bog

2010

Lydbog (cd-mp3)

2010

Lydbog (cd)

2010