Bøger / faglitteratur

Sammensatte tekster - børns tekstpraksis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvad sammensatte/multimoduale tekster er og hvordan de fungerer, samt eksempler på børn og unges tilgange til disse. Først den teoretiske baggrund for arbejdet med sammensatte tekster, derefter om brugen af sammensatte tekster ved læseindlæringen, afslutningsvis fokus på de unge læsere.

Indhold

Del 1 (Elise Seip Tønnesen: Tekstpraksis i bevægelse. Tekster og læring / Bjørgh Solstad Rustad og Elise Seip Tønnesen. Tekstpraksis i læring / Bjørn M. Nyjordet og Elise Seip Tønnesen) ; Del 2 (Åse Rostvåg: Hvilke valg foretager børn, når de selv vælger bøger? Bjørn M. Nyjordet: Små børn på nettet. Ingunn Flatøy: Den digitale abc-bog. Magnhild Vollan: Sammenligning af tekst og billeder på 2. trin. Elise Seip Tønnesen: Tekstforståelse fra bog og film. Eva Maagerø: Hvad skal vi med troldene?) ; Del 3 (Anne Løvland: Faglæsning som risikosport ; Sammensatte elever i sammensatte tekster. Elisabet Haakedal: Hvad er en discipel? ; Klartekst og skjult tekst i en børneskoles højtidskultur. Dagrun Kibsgaard Sjøhelle: Arbejde med digitale fortællinger på ungdomstrinnet. Stedfremstilling i digitale rum / Jon Hoem og Ture Schwebs. Arne Johannes Aasen: Computerspil som tilnærmelse til multimodal tekstkompetance?)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. apr. 2012

Denne antologi indgår i serien Læsevejlederen, som indeholder mange inspirerende og kompetente udgivelser. Som seriens navn antyder, henvender bogen sig til læsevejledere, men dansklærere og lærere i al almindelighed kan også sagtens anvende bogen til opkvalificering af egen faglig praksis.

Denne antologi er blevet til på baggrund af et norsk forskningsprojekt om de nye tekstpraksisser fra børnehave til ungdom. Tekstuniverset står midt i en stor forandring, hvor verden af tekster er sammensat på helt nye måder, som kræver nye læsepædagogiske overvejelser. Tænk bare på internettet, hvor link på link på link fører læseren ustruktureret rundt. Bogen forklarer, hvad sammensatte/multimoduale tekster er, hvordan de fungerer samt giver eksempler på børn og unges tilgange til de sammensatte tekster. Bogen er bygget op over tre hovedkapitler. Første del giver den teoretiske baggrund for arbejdet med de sammensatte tekster, anden fortæller om brugen af sammensatte tekster ved læseindlæringen, og tredje del har fokus på de unge læsere. Det er en teoretisk funderet udgivelse med gode eksempler på arbejde med multimoduale tekster. Bogen giver et godt indblik i et nyt og udfordrende tekstunivers.

Bogens målgruppe vil også have glæde af at læse forlagsserien Læsevejlederens øvrige udgivelser.

Kompetent udgivelse om det multimoduale tekstunivers. Bogen bør læses af både læsevejledere og dansklærere i al almindelighed.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 25. maj 2012

af

af

Bente Qvist Okholm

d. 25. maj 2012



Informationer og udgaver