Bøger / faglitteratur

Sammenhængskraften : replikker til Fogh


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
180 sider
Udgivet
2007
Ophav

Indhold

Teksten (Anders Fogh Rasmussen: Hold religionen indendørs) ; Begrebet og ideen (Jens Erik Kristensen: Den gemene sammenhængskraft. Morten Brænder: Civilreligion og sammenhængskraft. Lars Albinus: Sammenhængskraft, afgrænsning og udelukkelse. Johannes Adamsen: Selvforståelsens bortfald. Henrik Reintoft Christensen: Om kræfternes ikke helt frie spil) ; Teologien og kirken (Svend Andersen: Sammenhængskraften og de to regimenter. Else Marie Wiberg Pedersen: Kirkesyn og sammenhængskraft. Viggo Mortensen: Den religiøse pluralisme og sammenhængskraften i Danmark. Ulrik Nissen: Sammenhængskraft og luthersk socialetik. Johannes Nissen: Diakoni og velfærdssat. Peter Lodberg: En strid om tegninger)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bent Birk Kristensen

2008

Et af fokusområderne ved Det Teologiske Fakultet ved Aarhus Universitet er "Religion som normsætter". Bogen udspringer herfra og retter sig primært mod forskere, studerende og andre som er optaget af religionens rolle i det globaliserede samfund.

På baggrund af Muhammed-krisen bragte Politiken i maj 2006 en kronik af Anders Fogh Rasmussen om sammenhængskraften i det danske samfund. Begrebet kan anskues fra forskellige vinkler, og det dannede udgangspunkt for et seminar på Aarhus Universitet hvor der var særlig fokus på at analysere forholdet mellem religion, politik og ret. Bogen er et resultat af seminaret. Bogen er opdelt i 2 afsnit: begrebet og ideen - og teologien og kirken. Udover AFR's kronik består bogen af 11 bidrag fra 11 forfattere - de fleste med tilknytning til Det Teologiske Fakultet ved Aarhus Universitet. Generelt er der tale om kritiske kommentarer til Foghs synspunkter om at holde religionen væk fra det offentlige rum.

Der er ikke andre bøger, som behandler emnet tilsvarende.

Fra en række forskellige vinkler diskuterer bogen det meget aktuelle begreb sammenhængskraft og religionens rolle i det offentlige rum på baggrund af en kronik af Anders Fogh Rasmussen.


Weekendavisen

d. 21. dec. 2007

af

af

Christopher Arzrouni

d. 21. dec. 2007


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2007

af

af

Tage Clausen

d. 20. nov. 2007