Gå til indholdSamme dag næste år


Detaljer

Seneste udgave, dvd


Længde

1 dvd-video 103 min.

Udgivet

2012

Sprog

Engelsk tale , Undertekster på Dansk, Finsk og andre sprog

genre/form

drama,

kærlighedMålgruppe

Mærkning: Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år


Beskrivelse


Emma og Dexter mødes som unge og har en kort romance der udvikler sig til et livslangt venskab. Hvert år den 15. juli mødes de to meget forskellige venner, der inderst inde elsker hinanden. Først efter mange år er de parate til at sige ja til hinanden, men varer kærligheden ved?


Anmeldelser (8)


28. feb. 2012

Britisk spillefilm for alle voksne og unge der holder af en sød, velfortalt kærlighedshistorie. Filmen er baseret på romanen af samme titel og instrueret af Lone Scherfig.

Hjertevarm film om venskab og kærlighed, indspillet med gode engelske skuespillere i London, Skotland og Paris. Emma og Dexter mødes som unge og udvikler et amourøst venskab. Deres liv går i forskellige retninger, men de holder kontakten, bevarer gnisten og er hinandens bedste venner. Hvert år mødes de på samme dato og håber hver især, inderst inde, at det nu kan blive alvor. Vi følger deres op- og nedture gennem livet og kommer godt ind bag facaden på dem begge. Historien fortælles afsnit for afsnit fra 1988 til 2011, og kalder på både smil og tårer.

Scherfigs film er umiddelbart ret forskellige, men har også fællestræk i historierne om kærlighed mellem modsætninger, den lette humor og de gode personskildringer. Dette er hendes 3. film, der er indspillet i udlandet og med udenlandske skuespillere. Den er genremæssigt beslægtet med populære romantiske film som Notting Hill, You've got mail m.fl. og har samme klassikerpotentiale.

Dejlig varm, velspillet britisk film med dansk instruktør om Emma og Dexter, der gennem næsten 25 år er hinandens bedste venner og inderst inde også elsker hinanden. De mødes hvert år den 15. juli, indtil timingen endelig er rigtig for deres kærlighed. Filmen vil blive nydt af det brede publikum for sin sødme, lette humor og bevægende slutning.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 29. sep. 2011

Berlingske tidende

Af

Louise Kidde Sauntved

d. 29. sep. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Palle Schantz Lauridsen

d. 29. sep. 2011

Jyllands-posten

Af

Jakob Levinsen

d. 29. sep. 2011

Information

Af

Katrine Hornstrup Yde

d. 29. sep. 2011

Weekendavisen

Af

Bo Green Jensen

d. 30. sep. 2011

Børsen

Af

Morten Dürr

2011-09-29


Informationer og udgaver

Dvd

2012

Film (net)

2012

Blu-ray

2012