Gå til indholdSamlede Søeborg : romaner. Bind 3 : Vi har det jo dejligt. Den store gevinst. Navn ukendt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

473 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Vi har det jo dejligt: Humoristisk skildring af en forfatter, der flygter ud på landet fra den forjagede storby og dér finder lykken blandt de jævne og originale mennesker, Den store gevinst: Det er måske ikke altid den store lykke at få den store gevinst. Bogen satiriserer over reklamelotterier, Navn ukendt: Satirisk, farceagtig roman om samtidige samfundsforhold, Samlet udgave af Finn Søeborgs ni romaner, der afspejler den danske nationalkarakter og som på humoristisk vis udstiller småligheden og afklæder borgerskabet


Anmeldelser (2)


31. mar. 2016

Samlet 3-binds udgave af Finn Søeborgs 9 romaner udgivet i anledningen af 100-året for Finn Søeborgs fødsel. De afspejler den danske nationalkarakter og på humoristisk vis afklæder bureaukrati, borgerskabet og udstiller småligheden. For læsere af klassisk dansk romanlitteratur.

Den 13. april 2016 ville Finn Søeborg være fyldt 100 år, hvilket fejres med genudgivelsen af hans i alt ni romaner i et samlet 3-binds værk. Da FS debuterede som romanforfatter i 1950, skrev man "at en stor humorist er født", men det var FS ikke tilfreds med for i 1950'erne skrev rigtige forfattere alvorstunge bøger. Teksterne er nysat og redigeret i forhold til forældede stavemåder og tegnsætning med henblik på moderne læsere.

Jeg synes stadig Finn Søeborg er frisk og kan sige os noget i dag hvad angår almen-menneskelig omgang foruden at satiren er intakt. De tre gange tre romaner er inddelt tematisk frem for kronologisk og afspejler det, FS er mest kendt for, nemlig satiren, humoren og det barokke. Men også skildringen af helt almindelige menneskers sørgmuntre hverdagsliv i efterkrigstidens Danmark, ofte i kampen mod bureaukratiet.

Flere af romanerne blev senest genudgivet enkeltvis i 1980'- og 1990'erne. Ellers er seneste genudgivelse af et Finn Søeborg værk i 2006 med Sådan er der så meget


Flere af romanerne blev senest genudgivet enkeltvis i 1980'- og 1990'erne. Ellers er seneste genudgivelse af et Finn Søeborg værk i 2006 med Sådan er der så meget.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Politiken

Af

Henrik Palle

d. 13. apr. 2016


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 3)

2016