Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Samlede noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

446 sider

Udgivet

2013

Ophav
Genre og formnoveller
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2004


Beskrivelse


Noveller. Guldagers sans for det stille (indre) hverdagsdrama står knivskarpt i denne samling af tre tidligere udgivelser, samt fem ikke tidligere udgivne noveller


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 11. sep. 2013

En samling af Katrine Marie Guldagers noveller inklusiv efterskrifter. Henvender sig til gymnasieelever, novellelæsere og yndere af den alsidige Guldagers værker.

Guldagers novellesamlinger København, Kilimanjaro og Nu er vi så her, samt 5 nye noveller er samlet i denne udgivelse. Desuden er der 4 efterskrifter: Poul Erik Tøjner skriver om udgivelsen, Thomas Bredsdorff skriver om København, Maria Bierbaum Oehlenschläger skriver om Kilimanjaro og May Schack skriver om Nu er vi så her. Guldagers særlige stil har mange fans og hendes noveller efterspørges ofte, ikke mindst i opgavesammenhæng. Efter succesen med romanerne Ulven, Lille hjerte og Den ny tid vil der måske komme fornyet interesse for hendes øvrige udgivelser. Guldager mestrer at skrive om relationer mellem mennesker, misforståelser og ensomhed. Korte, fortættede problemstillinger i et dagligdags univers, der ofte får et tankevækkende tvist.

Kan anbefales på linje med Naja Marie Aidt, Pia Juul og Alice Monroe.

Flot samling af Guldagers samlede noveller inklusiv fine gennemgange af kendte litteraturkritikere. Kan anskaffes bredt.


litteratursiden.dk

d. 14. okt. 2013

af

af

Torben Wendelboe

d. 14. okt. 2013

Katrine Marie Guldagers samlede noveller er et pejlemærke i tiden, der vil blive stående. Katrine Marie Guldagers tre novellesamlinger - ’København’, ’Kilimanjaro’ og ’Nu er vi så her’ - er tidliger...


Litteratursiden.dk [online]

d. 14. okt. 2013

af

af

Torben Wendelboe

d. 14. okt. 2013


Berlingske tidende

d. 21. jan. 2014

af

af

Eva Pohl

d. 21. jan. 2014


Politiken

d. 20. sep. 2013

af

af

Bjørn Bredal Holm

d. 20. sep. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Katrine Marie Guldager

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2013

Ebog

Katrine Marie Guldager

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave