Bøger / faglitteratur

Samfundskontrakten : en danmarksrejse på jagt efter fremtiden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Diskussion med nogle af Danmarks mest succesrige iværksættere og ledere om hvad der skal til for at få virksomheder til at opstå, trives og vokse i Danmark, samt hvordan vi efterlader et bedre samfund til de kommende generationer.

Indhold

Dem, der kan og vil : 3shape + Netcompany ; Har du virkelig ikke lyst til at tjene en masse millioner? : Sitcore ; Modne milliarder og bristede bobler : Vækstfonden + Chr. Augustinus Fabrikker ; Danmarks stærke klynger : robotklyngen + Sound Hub Denmark + Copenhagen Fintech + Dansk AM Hub ; Kunsten at vokse : Normal + Lakrids + Joe & The Juice ; Det, som Danmark kan, er det, som verden har brug for : Pleo + S8 ; Sammen er vi noget : Tor Nørretranders ; Misligeholdte kontrakter : Copenhagen Infrastructure Partners ; Fremtiden skabes her


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. maj 2020

Lakridskongen Johan Bülow og videnskabsjournalisten Tor Nørretranders er to af de mennesker, erhvervsmanden Tue Mantoni møder på sit roadtrip rundt i Danmark for at tage temperaturen på samspillet mellem velfærdssamfund og erhvervsliv. For dig, som følger den politiske debat om netop den gensidige afhængighed og essentielle samklang mellem velfærdssamfund og erhvervsliv.

Hvorfor er velfærdssamfundet lige så vigtigt for erhvervslivet som samme erhvervslivet er for velfærdssamfundet? Det er et hovedspørgsmål, forfatteren stiller i sin debatbog. Tidligere minister Tommy Ahlers, som selv er succesrig iværksætter, indrømmer i forordet, at der i erhvervslivet er en tilbøjelighed til at tage "alle samfundets gode sider" som givne og glemme, hvor meget et velfungerende velfærdssamfund betyder for virksomhedernes evne til at skabe et overskud. Bogen har overskrifter som fx "Modne milliarder og bristede bobler", "Kunsten at vokse" og "Sammen er vi noget". Her mener fx TN, at de rigeste burde være de allergladeste for samfundet, fordi det er det danske samfund, som har gjort det muligt for dem at blive rige! Sidste afsnit er "Fremtiden skabes her", hvor også den aktuelle corona-pandemi er med som en faktor. TM er tidligere topleder i B&O og Triumph Motorcycles. I dag er han rådgiver og arbejder i bestyrelser.

Inspirerende og interessant debatbog med gode pointer om det vigtige samspil mellem erhvervsliv og samfund.

En anden bog er fx Samfundsglæde.


Jyllands-posten

d. 6. juni 2020

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 6. juni 2020


Børsen

d. 28. maj 2020

af

af

Henrik Ørholst

d. 28. maj 2020