Gå til indholdSamarbejde mellem skole og hjem : kommunikation og ledelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

146 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2011


Anmeldelser (2)


8. sep. 2011

Såvel nyuddannede som erfarne lærere kan her hente god inspiration til, hvordan man kan lave skole-hjem-samarbejde. Bogens indhold bør være obligatorisk stof på lærer- og pædagoguddannelse pga. den socialkonstruktionistiske forståelse af kommunikation.

Bogen, der indledes med to kapitler om udfordringer og ledelse i forældresamarbejdet, kommer i de efterfølgende to kapitler med bidrag om kommunikation i teori og praksis samt den systemiske teori og forståelse af kommunikation. Dernæst er der to kapitler om henholdsvis forældresamtaler og forældremødet og endelig er der beskrivelse af skriftlig kommunikation mellem skole-hjem samt forslag til udvikling af skole-hjem-samarbejdet i lærerteam. Alle kapitler er krydret med praksiseksempler og spørgsmål/opgaver til videre refleksion. Teksten er let tilgængelig og layoutet gør, at bogen ikke virker uoverkommelig. Forrest har bogen indholdsfortegnelse, og bagest er der en fyldig supplerende litteraturliste.

Den kompetente lærer (01/45), Forældresamarbejde (04/04) og Den målrettede forældresamtale (07/29) dækker også emnet, men har ikke samme fokus på den socialkonstruktionistiske forståelse af kommunikation som den titel.

Bogen er en oplagt anskaffelse til lærerbiblioteket og en selvfølge på skolens kontor. Kan også anbefales til folkebibliotekets samling.

Lektørudtalelse

Af

Karsten Boll

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Helge Christiansen

2012-01-16


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2011