Bøger / faglitteratur

Samarbejde mellem skole og hjem : kommunikation og ledelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
146 sider
Udgivet
2011
Ophav
Målgruppe
for lærere
Undervisning
til læreren

Indhold

Udfordringer i forældresamarbejdet ; Ledelse i forældresamarbejdet ; Kommunikation i teori og praksis ; Systemisk teori og forståelse ; Forældresamtaler ; Forældremødet ; Skriftlig kommunikation mellem skole og hjem ; Udvikling af skole-hjem-samarbejdet i lærerteam


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 8. sep. 2011

Såvel nyuddannede som erfarne lærere kan her hente god inspiration til, hvordan man kan lave skole-hjem-samarbejde. Bogens indhold bør være obligatorisk stof på lærer- og pædagoguddannelse pga. den socialkonstruktionistiske forståelse af kommunikation.

Bogen, der indledes med to kapitler om udfordringer og ledelse i forældresamarbejdet, kommer i de efterfølgende to kapitler med bidrag om kommunikation i teori og praksis samt den systemiske teori og forståelse af kommunikation. Dernæst er der to kapitler om henholdsvis forældresamtaler og forældremødet og endelig er der beskrivelse af skriftlig kommunikation mellem skole-hjem samt forslag til udvikling af skole-hjem-samarbejdet i lærerteam. Alle kapitler er krydret med praksiseksempler og spørgsmål/opgaver til videre refleksion. Teksten er let tilgængelig og layoutet gør, at bogen ikke virker uoverkommelig. Forrest har bogen indholdsfortegnelse, og bagest er der en fyldig supplerende litteraturliste.

Den kompetente lærer (01/45), Forældresamarbejde (04/04) og Den målrettede forældresamtale (07/29) dækker også emnet, men har ikke samme fokus på den socialkonstruktionistiske forståelse af kommunikation som den titel.

Bogen er en oplagt anskaffelse til lærerbiblioteket og en selvfølge på skolens kontor. Kan også anbefales til folkebibliotekets samling.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. jan. 2012

af

af

Helge Christiansen

d. 16. jan. 2012