Gå til indholdSalomons sang


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

327 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

dystopierOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Skye har ført klanen til De fravalgtes lejr. Det er en kamp på liv og død at overleve i den barske natur, men børnene må også indgå alliancer for at overleve krigen mod Gribbene


Anmeldelser (2)


22. jun. 2018

Skye har ført klanen til De fravalgtes lejr. Det er en kamp på liv og død at overleve i den barske natur, men børnene må også indgå alliancer for at overleve krigen mod Gribbene. 2. del af den dystopiske trilogi som starter med Ved daggry dør mørket


. For unge og voksneSkye har ført klanen til De fravalgtes lejr. Det er en kamp på liv og død at overleve i den barske natur, men børnene må også indgå alliancer for at overleve krigen mod Gribbene. 2. del af den dystopiske trilogi som starter med Ved daggry dør mørket. For unge og voksne.

Alle voksne er døde og børnene må nu klare sig selv. Det går op for dem, at det heller ikke nødvendigvis var en god verden før sygdommen brød ud. Når ondskaben tager over, bryder sygdommen frem. Men næsten ingen af børnene har helt kunnet undgå at dræbe for at redde deres egne liv. Da Dagwood og Skye ankommer til De fravalgtes lejr, opdager Skye at hun tidligere har forsøgt at myrde lederen, Broken. Mon han nogensinde kan tilgive hende? Skye er kæreste med klanlederen Dagwoord, men er hun forelsket i ham? Samtidigt forsøger den mærkede Salomon at skjule sine følelser for hende. Børnene finder mystiske tegn på, at der har været fremmede i lejren, men den synske Puk kan ikke mærke ondskab fra tegnene. Hvem mon prøver at advare dem?.

Læseren bliver fanget ind i børnenes liv, følelser og kamp for overlevelse. Fortællestilen bliver lidt distancerende. Alligevel følger man spændt med for at finde ud af mere om den mystiske sygdom, der udryddede alle voksne. Her er rigtigt mange nuancer af ondskab og ingen er enten gode eller dårlige.

Der er meget mere action i fx James Dashners dystopiske serie, som starter med Maze runner - labyrinten


Der er meget mere action i fx James Dashners dystopiske serie, som starter med Maze runner - labyrinten.

Lektørudtalelse

Af

Maria Sjøblom

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lene Jensen (f. 1964-04-15)

2019-04-30


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018