Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sagen om den brændende klovn


Beskrivelse


Spøgelseslinien har fået en nye sag. En sag om klovnefrygt, ondskabsfuld makeup og begærlig besættelse fra den mørke side. Pigen Anne-Lie forfølges af en brændende klovn. Hun får mystiske advarsler og snart er de fire venner fra Spøgelseslinien involveret i et nyt uhyggeligt mysterium.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 2. okt. 2008

Her er en bog med gys, uhygge og spænding til de 10-14-årige, der er vild med forfatterens kreative sans for humor og gys.

Vi er nået til det femte bind i serien Spøgelseslinien - en serie som holder stilen og uhyggen. De fire venner i opklaringsfirmaet, bliver kontaktet af pigen Anne-Lie. Hun bliver forfulgt at en mystisk brændende klovn! Her starter et vildt og uhyggeligt spændende eventyr for vennerne og Anne-Lie. Handlingen udspiller sig i den lille flække Marklunde, hvor der foregår noget sært på tankstationen og på den gamle nedlagte fabrik. Historien bruger alle midler, og man er meget langt henne i historien inden forfatteren løfter lidt af sløret med opklaringen. Det er rigtig godt skruet sammen, og uhyggen er stærkt medvirkende til en meget fængende og makaber cirkustragedie og fortælling. Sproget er som i de andre bind, flydende og fyldt med mundrette dialoger. Forfatteren skriver så stærke billeder dannes og man næsten glemmer, at det ikke er en film man selv er med i!.

Det er femte bind i serien Spøgelseslinien, og dette bind holder stilen i serien. Der er på det sidste kommet flere nye gode børnedetektivserier. Men denne serie ligger stadig i den øverste ende kvalitets- og underholdningsmæssigt.

En velskrevet, fængende og uhyggelig historie, hvor det overnaturlige fra den mørke side også spiller en stor rolle! Jeg venter i spænding på endnu en spændende historie fra Spøgelseslinien, for forhåbentligt kommer der flere i serien?.