Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Sælgers marked : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

261 sider

Udgivet

2015

Ophav

Eric Ambler(forfatter)

Knud Søgaard(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


To aldrende efterretningschefer fra hver sit land forgylder deres otium ved at spille supermagterne ud mod hinanden, for derefter at sælge deres tavshed til højestbydende


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jun. 2015

af

af

Sanne Caft

d. 18. jun. 2015

Spionroman og thriller til læsere af disse genrer. Et par magtfulde efterretningchefer orkestrerer et storpolitisk pokerspil for egen vinding, og mens supermagterne opruster er historikeren og krimiforfatteren Charles Latimer den eneste, der måske kan stoppe dem.

Eric Ambler blev født 1909 i London og skrev sammen med Charles Rodda under pseudonym Eliot Reed. Han debuterede i 1936 og døde i 1998. Denne bog er fra 1969 og er en af flere, der har Charles Latimer i hovedrollen. Den kan sagtens læses selvstændigt.

Her er tale om velturneret og klassisk spionlitteratur, hvor alle har skumle hensigter og en glat facade. Bred anvendelighed og fint spændende historie til læsere, der gerne vil tænke mens de læser.

Spionforfattere er der mange af med John Le Carré, Len Deighton, Graham Greene og på dansk Leif Davidsen som nogle af de mest kendte. Erik Ambler skriver sig ind i traditionen med spionromaner med politisk tvist frem for buldrende action.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

C. H. Henriksen

d. 19. dec. 2018

Det er nu mere end tredive år siden Eric Ambler for første gang dukkede op på det internationale thrillermarked, men han kan stadig læses. Som han dengang i trediverne formåede at forny og forbedre genren, har han gennem årene kunnet forny sig selv og leve op til nye tiders krav. Det er stadig en ægte "thriller" man præsenteres for, spionage i internationalt format, men i modsætning til mange kolleger har Ambler baggrunden i orden, og omtrent helt alene står han i genren med sin psykologisk ægte persontegning. Denne gang er hovedfigurene et par for os aktuelle personer, nemlig to aldrende efterretningschefer fra et par mindre NATO-lande (man genkender Holland og Norge). Disse to noble herrer (med samme rang som vor egen oberst Fournais) mærker alderen tynge og karrieren svinde bort. For ikke at skulle nøjes med pensionen køber de et lille tidsskrift i verdensformat og begynder at meddele hemmeligheder fra begge magtgrupper. Planen lykkes, de købes til tavshed, en genial"omvendt" spionageplan. Planen efterforskes af Amblers alter ego Charles Latimer, som forsvinder meget pludseligt (for altid?), medens hans romanudkast offentliggøres af en af sagens hovedpersoner. En uundgåelig anskaffelse for alle biblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

Udkom første gang på dansk 1970. Genudsendt i samme glimrende oversættelse. En af Amblers mere krævende thrillere, hvor handlingen udspilles på flere planer, springende i tid og fortalt fraflere forskellige synsvinkler, men hvor læseren til gengæld belønnes med en vedkommende, spændende og velfortalt spionroman. To aldrende efterretningschefer fra to små Natolande hvis karrierersynger på sidste vers, foranstalter et velgennemført kup hvor de via et højreorienteret blad spiller de to supermagter ud mod hinanden, og under deres dække købes til tavshed med en mindre formue.En roman om dobbeltspil, forræderi og griskhed, med en række dækkende portrætter af de personer der er viklet ind i dette spind af fortielser og manøvrer, henlagt til en række overbevisendelocations. En glimrende roman fra en af genrens mestre.Informationer og udgaver

2015

Bog

Eric Ambler

Rosenkilde & Bahnhof, 1. RB-udgave

1987

Bog

Eric Ambler

Fremad, Fmd.

1971

Bog

Eric Ambler

Spektrum, Ny udgave

1970

Bog

Eric Ambler

Bogklubben Spektrum, Bogklub

1970

Bog

Eric Ambler

Spektrum

2015

Ebog

Eric Ambler

Rosenkilde & Bahnhof, 2. RB-udgave

2004

Lydbog (net)

indlæser: Bent Børgesen

Danmarks Blindebibliotek

1989

Lydbog (bånd)

indlæser: Bent Børgesen

Statens Bibliotek og Trykkeri for Blinde