Bøger / faglitteratur

Sælernes univers


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
226 sider: ill. i farver
Udgivet
2011

Beskrivelse


Sælernes udviklingshistorie. De danske sælarter, gråsælen og den plettede sæl. Oversigt over nulevende sæler og deres udbredelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 6. dec. 2011

Denne bog henvender sig primært til læsere med interesse i havets dyreliv og specielt sæler.

Bogens første fjerdel giver en indføring i sælernes evolutionshistorie og biologi, hvorefter anden fjerdedel omhandler sælens tilpasning til livet i vandet. Bogens sidste halvdel er viet til de enkelte sælarter, hvor hovedvægten ligger på de to danske sælarter; den spættede sæl og gråsælen, som beskrives grundigt. Desuden gives en kort introduktion til sælarter, som en sjælden gang besøger Danmark. Afslutningsvis oplistes alle verdens sælarter med en kort beskrivelse og udbredelse. Bogen er rigt illustreret med meget flotte fotos; både helsides og mindre fotos. Forfatteren er biolog og museumsinspektør ved Fiskeri- og søfartsmuseet.

A. Rosing-Asvid har skrevet Grønlands sæler, 2010, hvori han beskriver verdens sælarter generelt og specifikt sætter fokus på de 7 arter, der findes omkring Grønland herunder også gråsælen, som også beskrives indgående i nærværende bog.

En virkelig flot illustreret bog om sæler, der giver en grundig indførsel i sælernes biologi og liv på et sprog, hvor alle kan være med. Mange vil også bare nyde de smukke fotos og forundres over billeder af fx en sæl med en pingvin i munden.


Flora og fauna

Årg. 118, h. 2 (2012)

af

af

Sussie Pagh

Årg. 118, h. 2 (2012)