Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Sådan overlevede jeg kræften og sundhedsvæsenet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

269 sider

Udgivet

2019

Ophav

Arne Notkin(forfatter)
Genre og formsygehistorier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Arne Notkins personlige fortælling og dagbogsuddrag brydes af refleksioner og samtaler med fagfolk i hans søgen efter kvalificerede svar på de mange spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med en kræftsygdom. Hvad har man ret til som patient? Hvad kan man selv gøre? Virker alternativ behandling? Hvad med angst og senfølger?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. nov. 2019

Det kræver et godt helbred at blive patient, lyder en talemåde. Bogen skildrer forfatterens kamp for at få en diagnose og kampen for at blive rask. For alle med interesse for det danske sundhedsvæsen og kræftbehandling.

Forfatteren har arbejdet som journalist på en række medier. I 2017 fik han ondt i ballen, og efter en del forslag til diagnose og behandling fandt man endelig en stor kræftsvulst, der var i fuld gang med at sprede sig i hele kroppen. Uden hans egen vedholdenhed var smerternes årsag måske ikke fundet i tide. Hans personlige fortælling og dagbogsuddrag brydes af reflektioner og samtaler med fagfolk i hans søgen efter kvalificerede svar på de mange spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med en kræftsygdom. Hvad har man ret til som patient? Hvad kan man selv gøre? Virker alternativ behandling? Hvad med angst og senfølger?.

Interessant og til tider rystende læsning om en patients trængsler, især omkring ventetider og ukorrekte diagnoser. Bogen rækker længere end en traditionel patienthistorie, fordi den indgår i en videnskabelig og sundhedssystemkritisk debat, formidlet på letforståelig måde. Kompositionen springer i forhold til temaer og bogen egner sig ikke til opslag. Den bør anbefales til sundhedspersonale og beslutningstagere.

Forfatteren har også lavet en udsendelsesrække til radioen (DR) om sine oplevelser. Tilsvarende indfaldsvinkel ses i Den dag du får kræftDen sidste dans


og mere humoristisk betonet i Den sidste dansForfatteren har også lavet en udsendelsesrække til radioen (DR) om sine oplevelser. Tilsvarende indfaldsvinkel ses i Den dag du får kræft og mere humoristisk betonet i .Informationer og udgaver

2019

Bog

Arne Notkin

People'sPress, 1. udgave

2019

Ebog

Arne Notkin

People'sPress, 1. udgave

2019

Lydbog (net)

Arne Notkin

People'sPress

2019

Lydbog (cd-mp3)

mp3

People'sPress,AV Forlaget Den Grimme Ælling