Bøger / faglitteratur

Sådan er livet også : forbered dig på livets 7 sværeste situationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
319 sider
Udgivet
2009
Ophav

Beskrivelse


Den amerikanske psykolog, kendt som Dr. Phil, giver råd om, hvordan man kan ruster sig til svære livssituationer. F.eks. eksistentiel krise, skilsmisse, helbredskrise, dødsfald i familien, afhængighed og psykisk sygdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 11. aug. 2009

En bog til alle der ønsker at føle sig klar til at håndtere livets vanskeligheder.

Dr. Phil McGraw er den amerikanske psykolog, bedst kendt fra talkshowet "Dr. Phil" på tv og tidligere bogudgivelser. Med denne bog giver han sit bud på, hvordan vi ruster os til livets svære situationer. Som forfatteren skriver, er livet dejligt, men de fleste mennesker kommer alligevel ud for svære situationer på et eller andet tidspunkt. I bogen tages der udgangspunkt i 7 svære livssituationer, lige fra eksistentiel krise til helbredskrise til psykisk sygdom. Det vigtige er så, hvordan vi tackler situationen og kommer ud på den anden side igen. Sproget og indholdet er lettilgængeligt, og der lægges op til refleksioner over, hvilken type person læseren er.

Der findes andre bøger, der byder på værktøjer til at tackle livets svære situationer fx Livskompetence af Lene Bjerregaard fra 2004. Nærværende bog vil måske nå en anden målgruppe pga. forfatterens status fra tv. Samtidig leveres indholdet så tilpas tilgængeligt, at det vil være muligt for de fleste at få noget ud af læsningen.

Dr. Phil er kendt fra tv og med ham på forsiden skal der nok allerede være læsere til bogen. Når det er sagt, så er bogens indhold faktisk også ganske fornuftigt og anvendeligt for enhver, der ønsker at reflektere over sig selv.