Gå til indholdSådan er jeg bare


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Jona er født med kønsdele fra begge køn og det er ikke så ligetil nogle dage at føle sig som dreng og andre dage som pige. Især ikke når man bliver forelsket. Fra 12 år


Anmeldelser (2)


12. nov. 2021

Jona er født med kønsdele fra begge køn og det er ikke så ligetil nogle dage at føle sig som dreng og andre dage som pige. Især ikke når man bliver forelsket. Fra 12 år.

Jona føler sig nogle gange som en dreng, andre gange som en pige, Joana, der gerne vil gå med make-up og tøj med glimmer. Jonas bedste ven, Mia, er den eneste, udover Jonas forældre der kender sandheden: at Jona er født med kønsdele fra begge køn. I skolen har Jona en plageånd, Marco, der ikke lader ham være i fred, men samtid har Jona også klassekammerater der støtter op om ham og synes det er fedt at han tør vise hvem han er. Men hvordan er det lige med forelskelse? Skal Jona forelske sig i en dreng eller i en pige? Selvom det ville være nemmest med en pige, er det ikke altid at hjertet lytter til det hjernen fortæller.

Troværdig og virkelighedstro fortælling om at være født som interkønnet. Vi kommer helt tæt på Jonas følelser og tanker omkring sig selv. Historien er skrevet i et enkelt sprog, men som læser bliver man alligevel berørt at de ting han udsættes for.

XY


Hvis jeg var din pige


På vej mod Sophie


handler også om en pige der født som interkønnet. Hvor Hvis jeg var din pige og På vej mod Sophie handler om personer der er født som drenge, men føler sig mere som pigerXY handler også om en pige der født som interkønnet. Hvor og På vej mod Sophie handler om personer der er født som drenge, men føler sig mere som pigerXY handler også om en pige der født som interkønnet. Hvor Hvis jeg var din pige og handler om personer der er født som drenge, men føler sig mere som pigerXY handler også om en pige der født som interkønnet. Hvor Hvis jeg var din pige og På vej mod Sophie handler om personer der er født som drenge, men føler sig mere som piger.

Lektørudtalelse

Af

Line Dalbro Schaumann

Børn & bøger

Af

Charlotte Flaskager

Årg. 75, nr. 2 (2022)


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021