Gå til indholdSådan bliver du stinkende rig i det nye Asien : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

267 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Den pakistanske forfatter bygger sin roman op som en selvhjælpsbog, hvor hovedpersonen følger rådene til at slå sig fri af millionbyens slum og blive rig


Anmeldelser (3)


30. jan. 2014

En herlig, rørende og frisk fortalt historie om nyriges opstigning og fald, og alle kan læse med, for her er ingen svære navne. Anbefal den også til gode unge læsere og til læsekredse, der gerne vil prøve noget lidt anderledes.

Forfatteren Mohsin Hamid har pakistansk baggrund, og i Danmark kender vi hans Den modvillige fundamentalist, der udkom i 2007, og som handler om mistroen mellem den muslimske verden og Vesten. Hamids nye bog ligner mere en sædeskildring med et mildt ironisk og humoristisk strejf, som gør den til en stor fornøjelse at læse. Rammen om romanen er en selvhjælpsbog, som i tolv kapitler giver gode råd til, hvordan man kan springe ud af slumbyen og knokle sig til rigdom. Heraf forstår man, at ens nummer i søskendeflokken ikke er ligegyldig, for ellers er du ikke heldig at få dig en uddannelse. Forstand og held er nødvendig, men uden smørelse og korruption kommer du altså ingen vegne. I romanen bruges ikke et eneste svært navn, for personerne betegnes "din kone" eller "den kønne pige", som i øvrigt er vores hovedpersons livslange kærlighed, der skildres i en rørende og smuk historie.

Kinesiske Lianke Yans Landsbyens blod har samme ironiske træk i skildringen af rigdommens begær, der udspiller moral og anstændighed.

En letlæst, morsom og meget anbefalelsesværdig og universel roman om social kritik og begæret efter at blive rig og slå sig fri af fattigdom og slum.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 7. feb. 2014

Information

Af

Tonny Vorm

d. 7. feb. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Lydbog (net)

2014

Ebog

2013